Koliko je zabavna stara izjava dr. Markotić: ‘Ako sumnjate na kontakt, najbolje je ići u samoizolaciju i izbjegavati ljude!’

Prije tri mjeseca doktorica je savjetovala samoizolaciju čak i ako ste sumnjali na kontakt

ZADNJA IZMJENA: lip 28, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Prije nekoliko mjeseci Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, na Facebooku i Twitteru odgovarala je na pitanja građana o koronavirusu.

Na pitanje o samoizolaciji, Markotić je tada kazala: “Postoje asimptomatske osobe kod kojih se ne može dokazati virus. Dođu ljudi i kažu kako imaju temperaturu povišenu, a nalaz je bio negativan. Ako sumnjate da ste bili u nekakvom kontaktu, bolje je biti u samoizolaciji, puno je korisnije od brojnih testiranja. Mjere ponašanja uz testiranje su vrlo bitne”, rekla je.

Također je, zbog duge inkubacije, sugerirala izbjegavanje susreta s drugim ljudima.

Prije u izolaciju zbog sumnje, sada ništa

Ovih dana, na pitanja o samoizoliranju, Markotić kaže ono nije toliko krucijalno, barem u slučaju premijera Plenkovića. “Prema međunarodnim kriterijima, on ne mora u samoizolaciju”, kazala je, iako je prije tri mjeseca govorila da se u samoizolaciju mora čak i kad se sumnja na neki kontakt.

U slučaju Plenkovića, na kontakt se ne sumnja: on je zabilježen na fotografijama.

Alemka Markotić u posljednjih je nekoliko dana iznimno bizarne izjave. Kazala je, između ostalog, kako nitko nije govorio o pobjedi protiv korone, iako su i ona i premijer krajem svibnja proglasili pobjedu.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program