Život

Konačno je objavljeno gdje će premjestiti učenike srednjih škola koje su oštećene u potresu

Tituševa, primjerice, seli u I. gimnaziju

FOTO: Sandro Lendler/Ilustracija

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje objavio je raspored premještaja učenika srednjih škola oštećenih u potresu za školsku godinu 2020./2021.

Kako se ističe u priopćenju, učenici srednjih škola oštećenih u potresu koje neće biti spremne za rad prvog dana školske godine, 7. rujna, nastavu će pohađati u školama koje nastavu organiziraju u jednoj smjeni, a koje će nastavu privremeno organizirati u dvije smjene kako ne bi došlo do situacije da učenici jedne škole nastavu pohađaju isključivo u popodnevnoj smjeni.

Tituš seli u I. gimnaziju

Prema objavljenom rasporedu preseljenja i datuma završetka sanacije oštećenja srednjih škola oštećenih u potresu koje neće biti spremne za rad prvog dana školske godine 2020./2021., učenici Gornjogradske gimnazije (predviđeni završetak sanacije 1. rujna 2022.) nastavu će od jeseni pohađati u XV. gimnaziji. Gimnazija Tituša Brezovačkog (1. rujna 2021.) seli se u I. gimnaziju.

Prva ekonomska škola (1. rujna 2021.) nastavu će u sljedećoj školskoj godini održavati dijelom u prostorima Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, a dijelom u Industrijskoj strojarskoj školi.

Plesne škole u Pučkom otvorenom učilištu

Obnova Hotelijersko-turističke škole trebala bi biti dovršena do 31. prosinca 2021., a od 7. rujna njezini će učenici nastavu pohađati u Školi za cestovni promet. Škola primijenjene umjetnosti i dizajna (1. rujna 2022.) nastavu će održavati u IV. gimnaziji, odnosno, u OŠ Kajzerica.

Učenike Škole za klasični balet (31. prosinca 2021.) primit će Pučko otvoreno učilište, gdje će se privremeno održavati i nastava Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje, čija bi sanacija također trebala biti dovršena do 31. prosinca 2021. Svi učenici korisnici Učeničkog doma Ante Brune Bušića bit će smješteni u Učeničkom domu Novi Zagreb.

Raspored premještaja učenika osnovnih škola oštećenih u potresu koje neće biti spremne za rad prvog dana školske godine 2020./2021. bit će poznat do kraja tjedna.

Nastavite čitati