Nekad je nužno odabrati stranu

Korica je još malo proširila ponudu. Od danas imaju ovaj spektakularni sendvič

Francuski klasik Croque Monsieur ima gomilu sira koji se rasteže, težak je 250 grama i stoji 25 kuna

FOTO: Korica

Zagrebačka craft perkanica Korica širi svoju ponudu i to francuskim klasikom Croque Monsieur. Radi se o sendviču s puno sira koji se poslužuje topao kako bi se taj sir ovako spektakularno razvlačio. Sendvič je težak 250 grama i stoji 25 kuna.

“Mi Croque Monsieur radimo od kruha od kiselog tijesta, ovog našeg klasičnog koji imamo u ponudi, samo što je za ovaj sendvič pečen u kockastom kalupu. Zatim stavljamo bešamel umak sa senfom i Grana Padano sirom, šunku i sušene rajčice te Gruyere sir”, kaže nam Martina Večerić, pekarica iz Korice.

Croque Monsieur koji od danas pripremaju u Korici Korica

Uvode još novih stvari

U Korici ga pripremaju tek kada ga netko naruči. “Sprema se svježe po narudžbi jer taj sir, kada se ohladi, nije tako rastezljiv. Zapravo je cijela poanta u tom siru i sendvič mora biti friško tostiran da bi se tako razvlačio. Kada se ohladi, taj sir je kao i svaki drugi”, objašnjava Večerić.

Sendvič je u ponudi od danas, a sama priprema traje 5 minuta pa na njega ne treba dugo čekati. Inače, ovaj francuski specijalitet nije jedina novost u Korici. Prije tjedan dana u ponudu su dodali i japanski mliječni kruh shokupan koji se priprema po posebnoj recepturi.

“Radi se tradicionalnom japanskom metodom. Prvo se dio brašna iskuha u mlijeku i nakon toga se radi zamjes. To stoji dok odfermentira te se kasnije oblikuje i peče u kalupu. Težak je oko 400 grama i stoji 14 kuna”, govori Večerić i dodaje kako će od sljedećeg tjedna u ponudi imati i pandoro, talijanski kolač, ali za njega još nije definirana cijena.

Stoji 25 kuna Korica