Korona se širi požeškom bolnicom: zaraženo je 15 djelatnika, 45 osoba je u samoizolaciji

Virus je registriran kod šest liječnika, sedam medicinskih sestara i dvije spremačice

ZADNJA IZMJENA: srp 8, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Općoj bolnici Požega koronavirusom je zaraženo 15 zdravstvenih djelatnika, kazao je ravnatelj te bolnice Željko Glavić danas za HTV.

“Nama je 25. lipnja jedna pacijentica koja nije znala da je pozitivna, bila je na nekoliko pregleda i time se zarazilo nekoliko naših djelatnika. Ukupno 15 djelatnika bolnice je pozitivno na koronavirus nakon svih testiranja i postupaka koji su provedeni. To je šest liječnika, sedam medicinskih sestara i dvije spremačice“, kazao je ravnatelj.

U samoizolaciji je 45 osoba

Zaraza je lokalizirana na tri odjela požeške bolnice, dodao je Glavić: neurologiji, plućnom odjelu i odjelu za hitnu medicinu. Osim 15 osoba kod kojih je potvrđena prisutnost virusa, u samoizolaciji je još 30 njihovih kontakata iz Opće bolnice

Ranije jutros iz Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestili su kako je na tom području pronađen samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata. Prema podacima objavljenim oko 9 devet sati, u PSŽ-u je bilo 68 aktivnih slučajeva zaraze i 526 osoba poslanih u samoizolaciju.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2301 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program