Korona se u KBC Osijek probila preko hitnog prijema. Zatvorili su ga za pacijente

Pacijenti su izolirani i provode se potrebne epidemiološke radnje

ZADNJA IZMJENA: srp 17, 2020
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Do proboja koronavirusa na dijelu Klinike za unutarnje bolesti osječkog KBC-a došlo je preko odjela hitnoga prijema, pa taj dio Klinike neće primati nove pacijente, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Stožer je prethodno priopćio kako je od sedam novoboljelih troje djelatnika ove Klinike te četvero pacijenata, pa je, u suradnji s epidemiolozima, zatvoren navedeni dio Klinike, pacijenti su izolirani i provode se potrebne epidemiološke radnje.

Jedan zaprimljeni pacijent je imao koronu

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović izjavio je novinarima kako je ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić na sjednici Stožera izvijestio kako je do proboja virusa došlo hitnim prijemom, jer je jedan zaprimljeni pacijent bio pozitivan na koronavirus.

Kada imate bolesnika na hitnom prijemu, naravno, da mu prvo želite spasiti život, tako je bilo i ovdje. Do probijanja je došlo preko pacijenta koji je bio pozitivan, pa su se djelatnici, iako su imali zaštitnu opremu, nekako uspjeli zaraziti virusom Covid-19, pojasnio je Ivanović. Dodao je kako taj dio bolnice od ovoga trenutka neće primati nove pacijente i bit će 14 dana u svojevrsnoj izolaciji.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program