Život

Krizni stožer za koronavirus uskoro će objaviti što se sve zatvara u Hrvatskoj

U Hrvatskoj zasad bilježimo 69 slučajeva zaraze, zaraženoj je osam liječnika

Kako je jučer najavljeno na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao i na sjednici Vlade, od danas se puno toga mijenja u svakodnevnom životu hrvatskih građana.

Više detalja bit će poznato na redovnoj konferenciji za medije kriznog stožera u devet sati, no već je jučer ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio kako će sutra biti predstavljene mjere koje se odnose na zabranu okupljanja i obustavu rada određenih ugostiteljskih objekata. Na pitanje kada se zatvaraju ugostiteljski objekti, ministar je rekao da će mjere početi sutra tijekom dana ili u četvrtak.

“To je nešto što ćemo sutra prezentirati, dao ih je i premijer na sjednici Vlade. Mi pokušavamo naći popratna rješenja, treba zaštiti i radna mjesta. Sve se to komplementarno radi. Vlada s paketom mjera ide u Sabor, nakon toga ćemo imati sjednicu Stožera, a onda ćemo objaviti javno mjere. Ostavit će se ono što je nužno”, rekao je Božinović i ponovio da će mjere trajati minimalno 30 dana.

U Hrvatskoj 69 slučajeva, zaraženo osam liječnika

Prema najavama premijera Plenkovića, ministra Božinovića i Stožera za civilnu obranu, zatvorit će se svi objekti koji nisu nužni – što znači velik broj dućana, ugostiteljskih objekata, trgovački centri, kino dvorane, kazališta, knjižnice i čitaonice, teretane, itd.

U Hrvatskoj zasad bilježimo 65 slučajeva zaraze, a posebno uznemirava činjenica da je otkriveno osam zaraženih liječnika. Posljednji je, prema pisanju medija, hematolog iz KB Dubrave.

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa Europska unija je sinoć donijela odluku o zatvaranju svojih granica za državljane drugih zemalja na sljedećih mjesec dana.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu