Koronavirus se širi Klinikom za tumore; zaraženo sve više kirurga, sestara, pacijenata…

Pacijenti koji imaju zakazane termine ali nisu hitni zamoljeni su da ne dolaze

ZADNJA IZMJENA: lis 17, 2020
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu pozitivno na koronavirus je pet kirurga na odjelu abdominalne kirurgije, dva kirurga na odjelu glave i vrata, pet medicinskih sestara na odjelu abdominalne kirurgije i dvije sestre instrumentarke. Uz njih, koronavirus je otkriven i kod četiri bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja koji su operirani, dva bolesnika na odjelu abdominalne kirurgije i tri bolesnika na odjelu glave i vrata.

Dr. Ivan Milas, v. d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”, za N1 je rekao da je virus u bolnicu najvjerojatnije unio netko od osoblja. “Ono što znamo je da je jedan kolega imao simptome, napravio je bris koji je bio negativan. Nakon par dana vratio se na posao. Ili je bio netko od kolega asimptomatski i operirao nekoliko dana prije pojave simptoma.” Dodao je da su jučer premjestili dva pacijenta u KB Dubrava. “S kolegama u Dubravi smo u kontaktu i vidjet ćemo kako ćemo nastaviti”, kazao je dr. Milas.

Nema zatvaranja bolnice

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak potvrdio je da je zbog pet oboljelih kirurga zatvoren Odjel abdominalne kirurgije, a zaražena je i jedna fizioterapeutkinja. No, napomenuo je kako privremeno zatvaranje bolnice “nije opcija”, te da operacijski program neće biti ugrožen jer će se napraviti reorganizacija i premještanje kirurga s drugih odjela.

Ravnatelj KBC-a Zovak kazao je kako je ranije ovaj tjedan razgovarao i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem o podijeli na A i B timove. Istaknuo je kako su za preglede u zakazanim terminima koji nisu hitni, pacijenti zamoljeni da ne dolaze.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2137 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program