Nevrijeme diljem Hrvatske; teška kiša i tuča

Diljem zemlje pada obilna kiša, u nekim dijelovima i tuča

ZADNJA IZMJENA: ruj 25, 2020
Foto: Facebook/IstraMet/Neverin

Poslijepodne je krenulo najavljeno nevrijeme, pa tako kruže snimke iz raznih dijelova Hrvatske koje prikazuju obilne kiše, grmljavinu, poplave, ponegdje i tuču.

U Šibeniku kiša sve teže otječe, ulice su prepune vode. Obilna kiša pada u Rijeci, Zagrebu, Bujama…. U Mihovljanu, u Krapinsko-zagorskoj županiji, kiša se razvila u tuču.

Sara Šipek nam šalje snimku tuče iz Kućana kraj Varaždina.

Posted by Neverin.hr on Friday, September 25, 2020

DHMZ je objavio narančasto upozorenje (opasno vrijeme) za: Zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, te Sjevernu, Srednju Dalmaciju i Južnu Dalmaciju.

Kaštel (Buje), e to se zove promjenjivo vrijeme – sunce, kiša, vjetar, bijeli i crni oblaci, od svega pomalo. :D Video: Wix Trotter

Posted by IstraMet on Friday, September 25, 2020

Vrijeme danas

DHMZ je za danas najvio promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Kiša se sa sjevernog Jadrana tijekom prijepodneva proširila na Dalmaciju i sjeverozapadne predjele, a u nastavku dana i na Slavoniju.

Prolom oblaka u Črešnjevu kod Varaždina, padala je i tuča.Foto: Matija TrojkoAko i vi imate sličnu dojavu javite nam!

Posted by Neverin.hr on Friday, September 25, 2020

Oborina su mjestimice obilne, osobito na Jadranu i u područjima uz njega, a krenulo je i grmljavinsko nevrijeme. Puše umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu i olujan, a u Dalmaciji jako i olujno jugo. U drugom dijelu dana te u noći krenut će na južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom je danas između 23 i 28 °C, u gorju malo niža.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program