Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Lijepa vijest: hrvatski učenici osvojili medalje na matematičkoj olimpijadi u Sarajevu

Ekipa Hrvatske osvojila je jedno srebro i tri bronce

FOTO: Udruženje matematičara Kantona Sarajevo/screenshot

Na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Sarajevu ekipa Hrvatske osvojila je jedno srebro i tri bronce, izvijestilo je u nedjelju Hrvatsko matematičko društvo.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 država stalnih sudionica te osam gostujućih, među njima i Hrvatska čija je ekipa bila sastavljena od učenica i učenika koji su završili osmi razred osnovne škole.

Srebro i tri bronce

Ekipu su činili Fabijan Cikač (OŠ Kajzerica, Zagreb), Kristijan Šimović (OŠ Lučko, Lučko), Mila Maretić (VI. OŠ Varaždin, Varaždin), Emil Missoni (OŠ Ivana Cankara, Zagreb), Maša Dobrić (OŠ Jure Kaštelana, Zagreb) i Jakov Mirošević (OŠ Bogumila Tonija, Samobor), pod vodstvom Ilka Brnetića i Patrika Papca.

Fabijan Cikač je osvojio srebrnu, Kristijan Šimović, Mila Maretić i Emil Missoni osvojili su brončane medalje. Najuspješnija na natjecanju je bila ekipa Rumunjske.

Hrvatsko matematičko društvo organiziralo je izbor i pripremu učenika za natjecanje, a troškove puta na natjecanje kao i provedbu izbora i priprema koje su se održavale na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više