Život

Super vijest! Šibenski majstor vizualnih efekata s timom osvojio Emmy za epizodu hit serije Star Trek: Discovery

Ante Deković danas živi u Los Angelesu, a ovo mu je bila treća nominaciju za prestižnu nagradu

FOTO: Instagram/antevfx

Šibenski majstor vizualnih efekata Ante Deković dio je tima koji je sinoć osvojio nagradu Emmy za posebne vizualne efekte u jednoj epizodi popularne serije Star Trek Discovery. On i njegov tim nagradu su dobili za epizodu ‘Su’kaal’ na kojoj je Deković bio nadzornik posebnih efekata.

Da su on i tim od devet osoba kojemu je na čelu Jason Michael Zimmerman osvojili Emmy Deković je objavio na Facebooku uz nekoliko fotografija sa same dodjela nagrada. Jedna od članica tima je i njegova supruga Aleksandra Kocoska.

Inače, serija Star Trek Discovery imala je deset nominacija za Emmy, a osvojila ih je dva od kojih je drugi bio za prostetiku i šminku. Dekoviću ovo nije bila prva nominacija za Emmy. Prvu je dobio 2013. godine za rad na seriji Da Vincijevi Demoni, a drugu 2019. također za Star Trek Discovery.

We just won an Emmy!!! 🎤

Posted by Ante Dekovic on Sunday, September 12, 2021

Radio je na brojnim hit projektima

Deković je, kada su izašle nominacije za ovu godinu, Večernjem listu rekao kako su presretni te kako se nada da će držati Emmy u ruci. “U trećoj sezoni Discoveryja efekti su puno bolji pa je i meni bilo teže raditi. Radili smo i tijekom lockdowna, tako da smo cijelu sezonu radili od doma. Pokazalo se da se ipak može raditi i tako te napraviti dobar proizvod. Ruku na srce, sve se radi digitalno pa se i dosad radilo u više zemalja”, rekao im je tada.

Osim Star Trek Discoveryja radio je na brojnim projektima poput Igre prijestolja, Pravog detektiva, Star Treka: Picard, Sanjive Doline, Bermudskog trokuta, Igri Gladi, 2012. i Terra Nove. Večernji list piše i kako je Ante Deković odrastao u Njemačkoj gdje je završio školu za audiovizualni dizajn, a u SAD se preselio 2005. godine gdje živi u Los Angelesu.

View this post on Instagram

A post shared by Ante Dekovic (@antevfx)

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu