Život

Ljudi iz Dubrave shvatili da im pred kućom gmiže kraljevski piton. Čini se da je pobjegao susjedu

Ostali su vrlo smireni i pozvali volontere iz Azila Dumovec koji su riješili stvar

FOTO: Foto: Azil Dumovec

Ekipa iz Azila Dumovec sinoć je imala neobičnu intervenciju u Dubravi. Dobili su poziv jedne obitelji iz Trnave koja je javila da im je kraj kuće piton. Obitelj se javila Centru 112, a odmah su poslali i fotografiju zmije po kojoj su u Dumovcu znali da se radi o kraljevskom pitonu.

Jedan od kolega iz terenske ekipe je brzo preuzeo zmiju, a obitelj koja je prijavila slučaj mu je rekla da je piton dogmizao najvjerojatnije iz susjednog dvorišta čiji su vlasnici trenutačno na moru. Iako ih je egzotična zmija iznenadila, pazili su na nju do dolaska ekipe iz Dumovca i pomagali oko njezina hvatanja.

Iz Dumovca poručuju kako je i dalje nepoznanica odakle je pitom. “Budući da su dani topli, a ni noći nisu hladne, zmija je izvan terarija možda i nekoliko dana. Veterinar u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba jutros je temeljito pregledao pitona te utvrdio da je riječ o odrasloj, zdravoj jedinci o kojoj se netko dobro brinuo. Piton se nedavno presvukao, pa mu je koža uredna i sjajna”, poručili su.

🐍 Neobična intervencija u Dubravi!Sinoć smo preko Centra 112 dobili poziv jedne obitelji iz Trnave da im je kraj kuće…

Posted by Azil Dumovec on Saturday, August 21, 2021

Skok: ‘Vjerujemo da će se njezin vlasnik brzo javiti’

Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba rekao je kako su oni sinoć preuzeli pitona. Kazao je da je dobrog zdravlja, ali da još nije zainteresiran ni za hranu ni za vodu.

“Vjerojatno je malo prestrašen jer je u nepoznatom prostoru. Zato je u terariju iza nastambe u koju se može zavući, pronašao mjesto gdje se osjeća najsigurnije. Tamo je posljednjih nekoliko sati”, kazao je. Skok je dodao kako im je drago da je riječ o životinji o kojoj se netko uistinu dobro brinuo, pa vjeruju da će se njezin vlasnik brzo javiti.

“Neki su nas već pitali je li riječ o Zoe koja je nestala u srpnju prošle godine u Markuševečkoj Trnavi, no mala je vjerojatnost za to. Naime, takva zmija teško na otvorenom može preživjeti kontinentalnu zimu, a osim toga, o ovoj se zmiji netko sustavno brinuo. Piton koji je dulje vrijeme proveo u divljini, izgleda drugačije. Ovaj je uredan i uhranjen”, zaključio je Skok.

Piton pobjegao u Dubravi Azil Dumovec

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu