Lokalni stožeri objavljuju podatke o novim slučajevima: brojke su umjerene, sad smo na 18

Županijski stožeri objavljuju najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je objavio da su u razdoblju od 24 sata u Hrvatskoj zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj bio je 703. Među njima je bilo 130 pacijenata na bolničkom liječenju, uz šest pacijenata na respiratoru. Četiri osobe su preminule. Jučer je stigla i vijesti o neuspjehu aplikacije za praćenje kontakata osoba zaraženih koronavirusom. Prema podacima APIS-a, tu je aplikaciju u tjedan dana od predstavljanja instaliralo oko 35 tisuća građana.

S obzirom na to da u Hrvatskoj postoji oko 4,4 milijuna korisnika mobitela, i da bi, prema riječima predsjednika Uprave APIS-a Saše Bilića, aplikaciju trebalo instalirati oko 60 posto korisnika da bi ona imala smisla, očito je propao plan kojim su zdravstvene vlasti namjeravale popraviti epidemiološku situaciju u zemlji. Dok čekamo nove službene podatke koje će Stožer civilne zaštite RH objaviti u 14 sati, pratimo novosti iz županijskih stožera.

Ličko-senjska: nema

Ličko-senjska županija 27. dan za redom nema novih slučajeva zaraze. U protekla 24 sata testirali su 14 osoba.

Koprivničko-križevačka: nema

Koprivničko-križevačka županija deveti dan za redom nema novih slučajeva zaraze. U posljednja 24 sata testirali su 20 uzoraka. Na kućnom liječenju su još dva pacijenta s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, a u samoizolaciji je trenutno sedam osoba.

Bjelovarsko-bilogorska: 1 novi

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze. Riječ je o kontaktu ranije oboljele osobe.

Požeško-slavonska: nema

U Požeško-slavonskoj županiji nije evidentiran novi slučaj zaraze u posljednja 24 sata. Trenutno i dalje ima sedam aktivnih slučajeva, a sve osobe nalaze se u kućnoj izolaciji. Na posljednjem testiranju bilo je 32 uzorka, svi uzorci su negativni.

Krapinsko-zagorska: nema

Iz Krapinsko-zagorske županije izvijestili su kako u posljednja 24 sata nemaju novozaraženih. Trenutni broj aktivnih slučajeva na području županije je 13.

Karlovačka: nema

Iz Karlovačke županije izvijestili su kako u posljednja 24 sata nemaju novih slučajeva zaraze. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 56 osoba

Sisačko-moslavačka: nema

Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Imaju još 12 aktivnih slučajeva zaraze.

Međimurska: nema

Međimurska županija nema novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirali su 36 uzoraka.

Varaždinska: nema

U posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze na području Varaždinske županije.

Šibensko-kninska: nema

Iz županijskog Stožera Civilne zaštite Šibensko-kninske županije objavili su kako u protekla 24 sata nemaju novih slučajeva oboljenja.

Grad Zagreb: 3 nova

U gradu Zagrebu evidentirane su tri novozaražene osobe. Uzeto je 350 testiranih uzoraka, a samoizolacija je određena za petoro ljudi. Trenutno je u Zagrebu je aktivno 182 slučajeva.

Zagrebačka: nema

Na području Zagrebačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite te županije. Objavili su također kako je četiri osoba ozdravilo, a na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 32 slučaja.

Splitsko-dalmatinska: 3 nova

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze. Riječ je o dvije novooboljele osobe su s područja Vrgorca i jedna iz Sinja. Dvoje su kontakti prethodno oboljelih osoba, a za jednu je osobu u tijeku epidemiološka obrada.

Vukovarsko-srijemska: 1 novi

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba. Od početka epidemije imali su 448 zaraženih, od kojih je 251 osoba izliječena, a petoro je preminulih. Trenutno imaju devet hospitaliziranih, a u posljednja 24 sata testirali su 92 osobe. U samoizolaciji na području županije su 552 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (dva liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara, šest drugih zdravstvenih radnika i dva nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 26 radnika, među kojima je pet liječnika.

Brodsko-posavska: 1 novi

Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata evidentiran je jedan novi slučaj zaraze. Riječ je o osobi koja je bila u bliskom kontaktu s prethodno oboljelom osobom, javlja županijski stožer. Trenutno imaju 14 aktivnih slučajeva, a od početka epidemije su zabilježili 166 slučajeva zaraze. U samoizolaciji je 69 ljudi.

Osječko-baranjska: 5 novih

Na području Osječko-baranjske županije evidentirano je pet novih slučajeva zaraze, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Tri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica. U samoizolaciji je trenutno 226 osoba. U KBC Osijek je trenutno hospitalizirano 28 pacijenata, a jedan od njih je na respiratoru.

Zadarska: 2 nova

U Zadarskoj županiji su dvije novooboljele osobe. Riječ je o jednom državljaninu Poljske koji se nakon testiranja vratio kući, te o muškarcu srednje životne dobi iz Obrovca. Za muškarca iz Obrovca je epidemiološka obrada još u tijeku.

Istarska: 2 nova

U Istarskoj županiji su u posljednja 24 sata evidentirana dva nova slučaja zaraze. Ispitana su 203 uzorka briseva. Novooboljele osobe su iz samoizolacije, bliski kontakti ranije oboljele osobe. U posljednja 24 sata izliječeno je 14 osoba.

Primorsko-goranska: nema novih

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, pa je danas četvrti dan da u toj županiji nema novozaraženih. Posljednji slučaj je zabilježen u petak 31. svibnja, a bila je riječ o zaraženoj osobi s već poznatog žarišta, odnosno vjenčanja, javlja Kanal RI.

U PGŽ-u trenutno je osam aktivnih slučajeva. U riječkom KBC-u su i dalje smještene dvije osobe zaražene koronavirusom, dok je šest osoba u izolaciji u vlastitim domovima. Do sada je od početka epidemije na riječkom području evidentirano 153 slučaja zaraze koronavirusom.

Virovitičko-podravska: nema novih

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih koronavirusom, javlja županijski Stožer civilne uzaštite. Od jučer je testirano 12 osoba. Aktivnih slučajeva na području te županije i dalje je sedam, javljaju iz Stožera. U samoizolaciji je trenutno 47 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Naime, od 12 testiranih osoba, svi…

Posted by Virovitičko-podravska županija on Monday, August 3, 2020

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Ivan Luzar
Telegram autor
1797 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program