Život

Mačak iz Cincinnatija, koji se nikad ne glasa, počeo je mijaukati; spasio je obitelj od ugljičnog monoksida

Obitelj je probudilo njegovo čudno mijaukanje, već su polako padali u nesvijest

FOTO: Facebook/Ariana Kecskes

Jedna obitelj iz Cincinnatija u američkom Ohiju imala je ozbiljnu sreću kad ih je ovog utorka ujutro probudilo čudno mijaukanje njihova mačka, sedmogodišnjeg Mr. Boo-a koji se inače gotovo nikada ne glasa. Da nije, dosta je velika šansa da bi cijela stvar završila tragično.

Kuća se, naime, dok su svi spavali, ispunila ugljičnim monoksidom, plinom koji je dosad već bezbroj puta diljem svijeta otrovao cijele obitelji na spavanju, jer je potpuno neprimjetan; bez boje, mirisa i okusa.

Za obitelj Kecskes problem s ugljičnim monoksidom, pokazala je kasnije istraga, dogodio se zbog plinskog bojlera u podrumu. A da nešto nije kako treba, obitelj je shvatila nakon neobične reakcije njihovog mačka Mr. Boo-a. “Probudila sam se jer je moj mačak mijaukao. Inače se drugačije glasa. Nikad ne mijauče. To je kao neka vrsta šale u našoj obitelji.”, ispričala je kasnije Ariana Kecskes za WKRC.

Vatrogasci kažu da su ekstremno sretni

Kecskes kaže da se kretao kroz hodnik, gubio ravnotežu i neprestano mijaukao, kao da je pokušavao dozvati sve. “Onesvijestio se nekoliko puta pokušavajući nas probuditi. To je doista nevjerojatno jer nikad prije nije mijaukao. Izgledalo je kao da čeka čitav život da napravi tu herojsku stvar”, rekla je razdragano Kecskes.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=666536907021947&set=a.206614696347506.1073741833.100009969312910&type=3&theater

Uspio je na kraju probuditi većinu članova obitelji. Doduše, kad je Kecskes krenula van, onesvijestila se u hodniku, pa su je morali iznijeti njezin tata i brat, a kasnije je spašena i njezina mama koja je sa sobom ponijela mačka. Druga obiteljska mačka također je pokušavala pomoći, ali Mr. Boo-u. Naime, kad se onesvijestio pokušavala ga je probuditi. Vatrogasci koji su ubrzo došli poručili su da su ekstremno sretni jer su preživjeli trovanje i usput im savjetovali da, bez obzira na pametnog mačka, možda ipak nabave detektor za ugljični monoksid.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu