Mađari su pobijedili: natjerali su Coca Colu da ukloni plakate jer se na njima grle dvojica muškarca

Zbog peticije građana su morali ukloniti reklamne plakate

ZADNJA IZMJENA: kol 20, 2019
Foto: Facebook Coca Cola

Coca Cola, jedna od najpoznatijih multinacionalnih tvrtki, morala je povući svoju reklamnu kampanju u Budimpešti. Naime, na plakatima diljem grada bila su dvojica muškaraca koji se grle, što je tamošnjim stanovnicima jako smetalo pa su pokrenuli peticiju na stranici CitizenGO te su skupili 40,900 potpisa za micanje plakata.

U tekstu peticije naveli su kako Coca Colina kampanja “promovira homoseksualnost te time prijeti moralu javnosti jer su homoseksualni odnosi protiv zakona prirode i morala, a da je obitelj osnova za preživljavanje nacije”. Osim toga, citirali su i mađarski zakon u kojem stoji da “Mađarska štiti brak kao dobrovoljnu zajednicu muškarca i žene”, a brane i pravo roditelja da svoju djecu odgajaju u skladu s vlastitim uvjerenjima: “Osnova zadaća roditelja je da uče djecu o ljudskim odnosima.”

Podržala ih Orbanova stranka

Direktorica kampanje na CitizenGO stranici, Eszter Zaymus, rekla je kako je micanje Coca Colinih reklama samo polovična pobjeda jer su sporni plakati zamijenjeni onima na kojima stoji natpis “Love is Love” u duginim bojama. Osim toga, potaknula je građane na daljnji bojkot Coca Cole jer ne prestaju objavljivati poruke kojima, kaže, promiču homoseksualnost.

Među onima koji su podržali peticiju za uklanjanje reklama je i Istvan Boldog, dopredsjednik Fidesza, stranke Viktora Orbana. On je na bojkot Coca Cole pozvao preko svog Facebook profila: “Odbijam reklamnu kampanju Coca Cole. Dok god ne uklonite svoje provokativne plakate iz Mađarske, ja neću konzumirati vaše proizvode. Pozivam sve da učine isto”, napisao je Boldog.

Željka Orešković
Telegram autor
1342 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program