Mala mljekarska farma u Švicarskoj razvila je recept za vegeterijanski kebab, ozbiljan je hit

U receptu koriste sve kao i kod kebaba, osim što umjesto mesa na vatri prže tri vrste sira

Screenshot Youtube - Cheebab

Švicarska farma mlijeka Natürli napravila je kebab za vegetetarijance koji ima sve što i tradicionalni kebab, zelenu salatu, kupus, crveni luk i rajčicu. Čak se okreće na rotirajućem roštilju, samo što se umjesto mesa vrti zanimljiva kombinacija tri vrste sira, halloumi, cheddar i raclette.

Cheebab je kreirao Roland Rueegg koji radi na farmi. On objašnjava da je firma željela isprobati nove recepte i jer su smatrali da na tržištu postoji praznina. Roland dodaje da je proizvod apsolutni hit otkada se pojavio u svibnju 2018. godine i kaže da su pretrpani zahtjevima.

Nemaju kapacitete za internacionalno tržište

“Proces stvaranja cheebaba trajao je godinu dana. Mi smo malena mljekarska farma koja želi proizvoditi dobre lokalne proizvode. Mi nemamo kapacitete za internacionalno širenje. Niti želimo zamijeniti tradicionalni kebab, samo nudimo alternativu vegetarijancima”, kazao je Roland za Munchies.

Oni koji silno žele probati cheebab, to mogu učiniti na dvije lokacije u Zürichu, u restoranu So Chill i shinsha lounge i u Gossau Kebab House, ali samo utorkom i nedjeljom.