Medak je zatvorio svoj Bagel & Lobster Barr, chefovi koji su radili za njega sad će tamo kuhati azijski street food

Novi restoran zvat će se Kai. Medak nam otkriva neke svoje nove planove

Bagel & Lobster Bar na adresi Jurišićeva 2a, chefa Marina Medaka, zatvoren je. Ipak, prostor ne ostaje prazan, preuzeli su ga bivši Medakovi zaposlenici koji već sredinom sljedećeg tjedna tamo otvaraju vlastiti restoran Kai u kojem će kuhati asian fusion street food. Interijer, kažu, neće previše mijenjati, samo će ga ukrasiti biljkama Biljkoboraca, a izlagat će i radove mladih umjetnika.

Kai će voditi 31-godišnji Mihovil Roso, s kojim smo se čuli, zatim 26-godišnji Damir Bajo, 30-godišnji Zvonimir Štrk i 27-godišnji Luka Lisica. Svi su odreda chefovi, s time da Lisica ima i iskustva u slastičarstvu, a povezali su se upravo kod Medaka, u RougeMarinu.

Yakitori sada, a na jesen ramen

Kako nam kaže Roso, za vrijeme krize su shvatili koliko je ugostiteljstvo promjenjivo i odlučili su da je vrijeme da otvore nešto svoje. “Idemo opušteno raditi street food. Neće to biti čisti asian fusion, kuhat ćemo sve što nam se kuha, a bit će tu domaćih sokova i koktela”, priča nam Roso.

Otkrio nam je i kakav će biti meni. “Za početak ćemo imati yakitorije, odnosno japanske ražnjiće, bibimbap zdjele, flat breadove s tartarima… Ukupno nekih šest jela uz jednu hladnu juhicu i desert, i eventualno jedan gablec ovisno o potrebama na tržištu. Ramen ćemo dodati u rujnu.”

‘Lijepo partnerstvo’

Nakon godinu i pol potrage shvatili su da je prostor Bagel&Lobster Barra idealan pa su se javili Medaku za kojeg su radili. “Rekao nam je da počnemo i da se borimo. Izašao je iz prostora, a mi smo s vlasnicima prostora potpisali ugovor”, kaže nam Roso. Medak nam je potvrdio izlazak iz prostora, kaže kako s dečkima ostaje u jednom lijepom partnerstvu.

“Situacija je jednostavna, meni je u krizi bilo jednostavno previše toga, došlo je i do pada prometa. Ti dečki su radili kod mene, izrazili su želju da bi pokrenuli nešto svoje. Mi ćemo im pomoći oko svega što možemo, oko pravnih savjeta i vođenja knjigovodstva, dio namirnica ćemo proizvoditi za njih”, kaže nam Medak.

Medakovi planovi

Dodaje i kako je priča s Bagel & Lobster Barrom završena te da će bagele eventualno proizvoditi za druge, a sada ima neke nove planove. “Želim pokrenuti proizvodnju jer mi trenutno pogon od 400 kvadrata stoji prazan. Želim radnicima sačuvati radna mjesta, a trenutno rade 30% norme koji inače proizvode.”

Medak nam je otkrio i kako vlastitu proizvodnju želi dići na novi nivo: “Napravit ću hibrid dućana i restorana i širit ću se prema poslovnim partnerima s proizvodnjom određenih namirnica. Već dosta ugostitelja opskrbljujemo pecivima i mesom. Želim okupljati kuhare, konobare i koktel majstore te napraviti dućan kakav nema nitko u Hrvatskoj. Želim posao širiti prema OPG-ovima, crafterima i artisanima”, zaključuje Medak.