Medak zatvara restoran u Petrinjskoj i u istom prostoru otvara delikatesni dućan. Imamo detalje

'Poanta je da ljudi doma, relativno brzo, naprave jelo koje mi radimo u restoranu'

FOTO: Sandro Lendler

Nakon današnjeg otvorenja Pivskog vrta u parku iza restorana RougeMarin u Folnegovićevoj, chef Marin Medak baca se u još jedan projekt. Zatvorio je RougeMarin City u Petrinjskoj 2 i tamo sada otvara RougeMarin Doma. Kako piše Kult plave kamenice, radi se o prvoj hrvatskoj trgovini specijaliziranoj za kućno kuhanje.

“Poanta je da ljudi doma, relativno brzo, mogu napraviti jelo koje mi radimo u restoranu”, govori nam Medak. RougeMarin Doma u ponudi će imati temeljce, umake, tijesta spremna za pečenje, meso, marinade, kruh, fermentirane proizvode, svježe namirnice, sve što je potrebno za lakše kuhanje kod kuće.

‘Imat ćemo stvari kojih nema supermarketu’

Datum otvorenja još nije poznat; Medak nije konkretan, kaže samo da neće biti u sljedećih nekoliko dana, a Kamenica pak navodi da bi trebali startati početkom kolovoza. Medak kaže da još razrađuju projekt. Recimo, trenutno smišljaju pakiranja za dio proizvoda.

Iako se Medak ovime baca u trgovačke vode, ne brine ga konkurencija – supermarketi. “Mi ćemo nuditi nešto što se tamo ne može kupiti. Primjerice, prhko tijesto spremno za pečenje. Osim toga, nisam nigdje vidio lisnato tijesto s maslacem umjesto s margarinom, mi ćemo ga imati”, govori nam Medak.

Kuhinja u Folnegovićevoj postaje pogon

Inače, za ovaj projekt Medak je svoju golemu kuhinju od 400 m2 u Folnegovićevoj, koju je dosad koristio za catering, pretvorio u pogon. Tamo će proizvoditi sve što će biti u ponudi u trgovini RougeMarin Doma.

Dio ovih gotovih proizvoda poput šalše, domaće tjestenine i kečapa Medak već prodaje na svom web shopu.