Merkel uvodi strože mjere. Navodno će zabraniti i točenje alkohola u kafićima i restoranima

Ograničit će i broj uzvanika na proslavama, a možda i školske praznike prebaciti na jesen

ZADNJA IZMJENA: ruj 29, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Kancelarka Angela Merkel rekla je u ponedjeljak vodstvu svoje stranke da bi dnevni broj novih zaraza koronavirusom mogao dosegnuti 19.200 slučajeva nastavi li se sadašnji trend, no istaknula je kako se mora održati rad gospodarstva, javio je njemački Bild. Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom raste posljednjih tjedana u Njemačkoj.

Prema podacima Instituta Robert Koch, u zemlji je u ponedjeljak bilo 1192 nova slučaja zaraze u odnosu na dan ranije. “Nastavi li se sadašnji trend, imat ćemo 19.200 slučajeva dnevno. To je slično kao u drugim zemljama”, kazala je Merkel na videokonferenciji s vodstvom svojih Kršćanskih demokrata (CDU), navodi Bild.

Zabranit će točenje alkohola?

Po pisanju lista, koji se poziva na neimenovane izvore, kancelarka je ocijenila kako je porast zaraza u Europi zabrinjavajući istaknuvši da Njemačka mora učiniti sve što može kako bi izbjegla ponovni eksponencijalni rast zaraza. Među novim mjerama moglo bi biti i prebacivanje školskih praznika sa zime na jesen kako bi se smanjio broj odlazaka na zimovališta.

“Moramo brzo suzbiti infekcije i intervenirati”, rekla je kancelarka prema izvorima.”Moramo postaviti prioritete – održavanje rada gospodarstva i otvorene škole i jaslice. Nogomet je sada u drugom planu”, istaknula je Merkel. Po pisanju Bilda, Merkel je održavanje proslava, kao i posjete restoranima i vjerska događanja označila kao problematične.

Osim toga, Bild piše i kako bi Merkel mogla uvesti zabranu točenja alkohola, što je razljutilo tamošnje ugostitelje. Njemačka vlada mogla bi uvesti i globu za ostavljanje lažnih osobnih podataka pri odlasku u restorane, koji će morati voditi evidenciju gostiju. Na proslava će smjeti biti 50 ljudi, a na utakmicama će samo 20 posto kapaciteta stadiona smjeti biti popunjeno.

Željka Orešković
Telegram autor
1228 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program