Mikulićevi inspektori zatvorili su još jedan poznati restoran. Objašnjenje je naprosto frapantno

Nastavlja se teror inspektora nad ugostiteljima diljem zemlje

ZADNJA IZMJENA: tra 19, 2020
Foto: Facebook/Rustica

Dražen Oreščanin, jedan od osnivača tvrtke Poslovna inteligencija, objavio je maloprije u Facebook grupi Udruge Glas poduzetnika fotografiju inspekcijskog nalaza kojim je prekjučer zatvoren zagrebački restoran Rustica.

Radi se o jednom od dvadesetak restorana koji je inspekcija zatvorila proteklih dana. Među njima je i japanski restoran Tekka koji je u subotu zatvoren jer su jedan stol, s kojeg su predavali hranu u drive-inu, postavili izvan restorana na javnu površinu – kako je to danas objasnio glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Redom se radi o ugostiteljskim objektima koji su zbog pandemije koronavirusa prilagodili način svog poslovanja kako ne bi morali zatvoriti i poslati zaposlenike na burzu. Neki su se bazirali na dostavu, dok su drugi modificirali drive-in sustav pa su gosti dolazili po hranu pred restoran.

Nebulozna odluka inspekcije

Nakon što je razlog zatvaranja Tekke zgrozio većinu hrvatske javnosti, posebice poduzetnike, inspekcijski nalaz iz Rustice naprosto je frapantan. Naime, u prvom dijelu nalaza piše, između ostaloga, da je glavni problem to što restoran radi!

Krizni stožer i Ministarstvo turizma koje je izravno nadležno za propise o radu restorana tijekom epidemije korona virusa, nisu potpuno zabranili rad restorana, već samo posluživanje hrane u lokalima. Svaki restoran koji to želi može i dalje raditi ako hranu prodaje putem dostavnih servisa, vlastite dostave ili izvan lokala, pritom se pridržavajući svih propisanih sigurnosnih mjera.

Osim toga, Rustica je kažnjena jer su hranu dostavili ispred ulaza u restoran, što nas dovodi do još jedne nelogičnosti. Konkretno, takva odluka potpuno je kontradiktorna uputama Ministarstva turizma koje je objavilo da restorani smiju predavati ljudima hranu kod restorana, na što i upozoravaju iz Rustice.

Na stranicama Ministarstva turizma jasno piše: “Naručitelj može pripremljenu hranu i piće osobno preuzeti na pragu ili u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta.”

❗️ZATVORENO do 17.05. ❗️Zatvorila nas turistička inspekcija jer:" nije dozvoljeno dostavljati ispred restorana nego je…

Gepostet von Restorani Rustica-pizza/pasta/grill am Samstag, 18. April 2020

 

Više s weba
Ostanite uz telegramov program