Život

Mladenka je podijelila poseban ples na vjenčanju s čovjekom koji joj je spasio život (i time dirnula svijet)

Greta je bila jako iznenađena kad je Danny prihvatio poziv na vjenčanje

FOTO: phodot.com
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Ovo je Greta Hokanson, prekrasna, mlada djevojka kojoj se nedavno ispunio san te se udala za svog partnera, Tonyja Hokansona. Ali, prije gotovo deset godina, kad je Greti dijagnosticirana leukemija, ovakav ishod bio je malo vjerojatan.

Kad su joj liječnici 2006. godine dijagnosticirali leukemiju, jedina nada bila je transplantacija koštane srži. Bila je to dosta rizična operacija, a ono što ju je još više otežalo bilo je da ni jedna od Gretinih sestara nije mogla biti donor.

Nedugo nakon što su Gretu uvrstili u registar, pronašli su potencijalnog donora, 44-godišnjeg Danny Danielsa iz Arkansasa. Greta je pristala na operaciju, a jedino što je tada znala o ovom čovjeku bilo je da je “jedan veliki heroj”, ispričala je za BuzzFeed.

Godinu dana nakon uspješne operacije, svog je donora napokon upoznala uživo

Greta i
Danny i Greta Greta Hokanson

Greta i njena obitelj otišli su na utakmicu softballa u Sioux Falls u Južnoj Dakoti, gdje je napokon upoznala čovjeka koji joj je spasio život.

“Godinu dana nakon operacije, ukoliko se obje strane slažu, mogu se i uživo upoznati. Prije nego sam ga upoznala, on je za mene bio taj predivan gospodin koji mi je dao svoju koštanu srž bez da je uopće znao tko sam. Bilo je predivno napokon ga vidjeti”, ispričala je Greta.

Greta se 10. listopada udala za Tonyja Hokansona, a na vjenčanje su pozvali 260 ljudi. Uključujući i Dannyja

Greta, Tony i njena obitelj na vjenčanju
Greta, Tony i njena obitelj na vjenčanju phodot.com

Iako su se vidjeli samo jedanput u životu, ostali su u kontaktu i redovito se čuli putem Facebooka i e-maila, a njegov dolazak na vjenčanje Greti je jako puno značio.

“Kad smo sastavljali popis gostiju, rekla sam mami da želim pozvati Dannyja i njegovu suprugu Angie“, ispričala je Greta. Kad su im napokon poslali pozivnicu, nisu bili sigurno hoće li se zaista pojaviti.

“Ljudi su mi na pozive odgovarali online, a kada mi je stigao i njihov odgovor u kojem je pisalo: “Jedva čekamo da te vidimo!”, vilica mi je pala na pod. U očima su mi se pojavile suze i odmah sam nazvala Tonyja, koji je zbog susreta bio još uzbuđeniji od mene, s obzirom da ga nikad nije upoznao. Stvarno nisam mogla vjerovati”, rekla je Greta.

Dannyjev dolazak na vjenčanje bio je samo početak. Ono što je bilo najljepše bio je poseban ples koji su otplesali zajedno

Danny i Greta
Danny i Greta phodot.com

Danny i Greta plesali su na predivnu pjesmu “Angels Among Us” grupe Alabama te su napokon dobili priliku malo se ispričati.

“Ovo nam je bila prva prilika te večeri da popričamo. Ponovno sam mu zahvalila na svemu i ponijele su me emocije. I dalje ne mogu opisati koliko puno mi znači njegov nesebičan čin”, ispričala je.

Ples je bio iznenađenje za sve goste i apsolutno nitko nije ostao ravnodušan

enhanced-8756-1445956027-4

“Na vjenčanju sam se stvarno osjećao jako ponosnim. Imao sam osjećaj kao da se udaje moja kćer”, ispričao je Danny za BuzzFeed.

Iako se uspješno izliječila, Greta i danas osjeća blage posljedice leukemije, kao što su bol u zglobovima i povremeni umor, no ona joj je i na neki drugi način promijenila život. Bolest ju je ohrabrila da potpuno promijeni put svoje karijere te je napustila posao učiteljice i postala medicinska sestra, a danas radi u bolnici u St. Paulu u Minnesoti.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu