Mladi vlasnik popularnih zagrebačkih bistroa usred korona-krize pokreće novi projekt: virtualni tajlandski restoran

Plan je bio otvoriti tek sljedeće godine, ali situacija s koronavirusom malo je sve ubrzala, priča nam Borna Janeš

FOTO: Vjekoslav Skledar

Borna Janeš, vlasnik popularnih zagrebačkih restorana Pod zidom i Ficlek, 1. prosinca pokreće tajlandski virtualni restoran Siam Thai. Kako kaže, plan je bio otvoriti tek sljedeće godine, ali situacija s koronavirusom malo je sve ubrzala. Inače, za vrijeme proljetnog lockdowna Janeš je pokrenuo svoj prvi virtualni restoran Bistro 5.

“Na meniju će biti 8 jela, od toga će njih 6 biti autentična tajlandska jela, dok će druga dva biti thai fusion. Cijene će biti do 100 kuna”, kaže nam Janeš.

Crispy buttermilk chicken – piletina, thai salatica, sriracha mayo, jasmin riža Siam Thai
Green curry – piletina, povrće i jasmin riža Siam Thai

Zasad samo dostava

Siam Thai za početak će biti samo virtualni restoran. Trenutno su Janeša na to prisilile i nove mjere zbog koji su restorani zatvoreni za goste do 21. prosinca, ali već uređuje novi prostor za pravi fizički restoran.

“Meni je složio chef Danijel Dubić koji godinama živi na Tajlandu”, govori Janeš. U ponudi će biti marinirana svinjska rebra s kineskim kupusom i thai umakom, red curry s bijelom ribom i green curry s piletinom. Tu je i hrskava piletina sa sriracha majonezom i tom yum goong juha s kozicama i bukovačama.

Imat će i opciju za vegane, pad thai s rižinim rezancima, tofuom, povrćem i kikirikijem. Hrana će se od sutra moći naručiti preko Wolta.

Tom yum goong – ljuta juha s kozicama, bukovačama i povrćem Siam Thai