Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Možda niste neki fan povrća, ali stvarno biste ga trebali jesti više. Imamo par sugestija kako da vam bude lakše

Povrće je prepuno vlakana, minerala i fitonutrijenata

ZADNJA IZMJENA: ožu 18, 2017
Foto: Pixabay

Svi znamo koliko je povrće zdravo i da bi tanjur trebalo njime puniti što češće, pet do devet puta na dan. Ali to što znamo da je za nas dobro ne čini okus povrća boljim. Za neke od nas osobito razno novo, križano povrće može teško pasti na želudac. I što da radi osoba orijentirana zdravoj prehrani?

Istina je, vrijedno je napora jesti brokulu, cvjetaču, prokulice, kupus. Povrće je prepuno vlakana, minerala i fitonutrijenata koji pomažu da se pobijedi karcinom, smanjuju rizike srčanih bolesti i povećavaju imunitet.

Što ga više jedete više će vam se sviđati

Dobra je vijest, što ga više jedemo, jezik se nauči. Znanstvenici sugeriraju da 8 do 10 kušanja povrća može povećati našu naklonost prema oporom povrću. Osim toga, kako starimo, pomalo gubimo osjet okusa pa se mijenja koju hranu volimo.

Ako još uvijek ne uspijevate, a želite jesti povrće, pokušajte ga sasjeći na malene komadiće i dodajte ga nekom zrnju ili kajgani pa ćete ga jedva primijetiti. Ili ispecite u pećnici brokulu, cvjetaču, ili prepolovljene prokulice sa maslinovim uljem i posoljeno. Visoke temperature izvlače slatkoću, a potiskuju intenzivan okus povrća.

Eva Benedik
Telegram autor
1539 članaka Više o autoru
Više s weba