Možda ste mislili da u Zagrebu ima dosta burger barova, ali očito ne. Upravo je otvoren još jedan
Iza restorana Meat Disctrict stoji poznati splitski lanac Biberon
Prošli petak u centru Zagreba otvoren je Meat Disctrict, novi burger restoran na adresi Preradovićeva 2. Iako se mjesta s burgerima već neko vrijeme rapidno otvaraju u Zagrebu, voditelj Meat Districta Ivan Vuković uvjeren je da unatoč jakoj konkurenciji mogu opstati, jer su njihovi burgeri, tvrdi, originalni, a cijene pristojne.
Fokus im je, kaže, na jelima od mesa. “Imamo razne vrste svježeg, isključivo domaćeg i ručno mljevenog, rezanog ili vučenog mesa. Glavna tema su nam burgeri, a uz dimljeni ili chesseburger, imamo i lokalnu, autentičnu kreaciju – Purger Burger, koji se sastoji od kajzerice, pljeskavice od puretine, svježeg sira i vrhnja s vlascem, rotkvicama i matovilcem”, priča Vuković.
Iza svega stoji poznati splitski lanac Biberon
Prostor, koji na ukupno 120 četvornih metara ima mjesta za 50 gostiju unutra i 70 na terasi, uredili su dizajner Vedran Matić i tim studija Limunovo drvo, a iza restorana stoji lanac restorana i slastičarnica Biberon. Meat Distric im je novi samostalni brend. “Naša je filozofija da gost za razumnu cijenu dobije i više od očekivanoga, a što se veličina porcija tiče, ravnali smo se po tome koliko ja mogu pojesti”, smije se Vuković.
Pri stvaranju ponude jela glavni savjetnik bio im je finalist MasterChefa Ante Martić, stručnjak za grill. Burgeri su od 35 do 79 kuna, koliko košta janjeći specijalitet Marrakech.
Tvrde da rade pravi njujorški hot dog
Osim mesa, imaju salate koje su same potpuni obrok, a među njima je i riblja kombinacija Portofino. Za vegane imaju Vegatron, čija je pljeskavica napravljena od leće.
Između ostalog imaju i hot dog, tvrde pravi njujorški od teleće hrenovke koji stavljaju u baguette iz pekare Korica, koja je zadužena za sav kruh u restoranu. Što se tiče deserata čini se da se drže klasike; nude mousse i tiramisu koji koštaju 18 kuna.