Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Možda to ne znate, ali prvi Hemingway bar otvoren je prije 18 godina u Opatiji. Sad su ga preuredili i otvorili kuhinju

Provjerili smo sve novosti u sad već legendarnom baru

ZADNJA IZMJENA: lip. 24, 2018
Foto: Petar Kurschner

Hemingway bar u Opatiji na lokaciji Zert 2 otvoren je još prije 18 godina i ujedno je bio prvi Hemingway u Hrvatskoj. Kasnije su otvoreni lokali u Zagrebu, Medveji, Splitu i Rijeci, a sad je onaj u Opatiji preuređen i prije desetak dana ponovno otvoren.

Za uređenje je zaslužan arhitekt Martin Pohl, a željeli su, kažu nam iz Hemingwayja, stvoriti ležernu tropsku atmosferu pa sad u prostoru prevladavaju zelene i tirkizne nijanse. Posvuda su i motivi životinja. Recimo, na tapetama su tigrovi koji vire iz džungle.

Hemingway bar u Opatiji Petar Kurschner

Kokteli prate azijsku kuhinju

Cijeli unutarnji prostor je ostakljen, a imaju i terasu. Sad uz koktele imaju i hranu. “Zamišljeno je da kokteli prate raznolike okuse azijske kuhinje. A što se samih koktela tiče išli smo na neke zanimljive domaće voćne sastojke”, objašnjavaju.

Hemingway Petar Kurschner

Koriste, tvrde u lokalu, lokalno bilje i sezonsko voće pa tako rade koktele s domaćim voćnim pireom od breskve i maraska višnje.

Imaju signature koktele, poput recimo, koktela crocktail kojeg rade od maraschino likera, svježeg soka od limuna, soka višnje maraske, dehidrirane naranče, mente i džema od smokve. Košta 58 kuna.

Imaju 20-ak koktela, a koštaju od 52 do 72 kune Hemingway

Za koktele je zaslužan mladi barmen Andrija Jelavić, dok kuhinju vode mladi chefovi Viktor Pisnjak i Martin Kamenski.

Najskuplje jelo je 88 kuna

Pripremaju burgere, jela na roštilju, salate, spring rolice od domaćeg tijesta, wokove.. Cheeseburger im je 62, grill junetina na ražnjiću s domaćim umakom od soje i mirina s klicama i ljutim papričicama je 72, a wokovi su im od 84 do 88 kuna; koliko je, recimo, njihov pad thai, a što je ujedno i najviša cijena u restoranu.

U kuhinji su dva mlada chefa Hemingway

Radi se o rezancima od riže s piletinom, kozicama, dimljenim tofuom, limetom, kikirikijem, klicama, thai papričicama i tamarind voćem.

Wok Petar Kurschner

Imaju i DJ-a, a rade svaki dan od 8 do 02, dok je kuhinja otvorena od 12 do 23 sata.

Imaju razne wokove Hemingway
Hemingway Petar Kurschner
Andrea Božić
Telegram autor
58 članaka Više o autoru