Možda to ne znate, ali prvi Hemingway bar otvoren je prije 18 godina u Opatiji. Sad su ga preuredili i otvorili kuhinju
Provjerili smo sve novosti u sad već legendarnom baru
Hemingway bar u Opatiji na lokaciji Zert 2 otvoren je još prije 18 godina i ujedno je bio prvi Hemingway u Hrvatskoj. Kasnije su otvoreni lokali u Zagrebu, Medveji, Splitu i Rijeci, a sad je onaj u Opatiji preuređen i prije desetak dana ponovno otvoren.
Za uređenje je zaslužan arhitekt Martin Pohl, a željeli su, kažu nam iz Hemingwayja, stvoriti ležernu tropsku atmosferu pa sad u prostoru prevladavaju zelene i tirkizne nijanse. Posvuda su i motivi životinja. Recimo, na tapetama su tigrovi koji vire iz džungle.
Kokteli prate azijsku kuhinju
Cijeli unutarnji prostor je ostakljen, a imaju i terasu. Sad uz koktele imaju i hranu. “Zamišljeno je da kokteli prate raznolike okuse azijske kuhinje. A što se samih koktela tiče išli smo na neke zanimljive domaće voćne sastojke”, objašnjavaju.
Koriste, tvrde u lokalu, lokalno bilje i sezonsko voće pa tako rade koktele s domaćim voćnim pireom od breskve i maraska višnje.
Imaju signature koktele, poput recimo, koktela crocktail kojeg rade od maraschino likera, svježeg soka od limuna, soka višnje maraske, dehidrirane naranče, mente i džema od smokve. Košta 58 kuna.
Za koktele je zaslužan mladi barmen Andrija Jelavić, dok kuhinju vode mladi chefovi Viktor Pisnjak i Martin Kamenski.
Najskuplje jelo je 88 kuna
Pripremaju burgere, jela na roštilju, salate, spring rolice od domaćeg tijesta, wokove.. Cheeseburger im je 62, grill junetina na ražnjiću s domaćim umakom od soje i mirina s klicama i ljutim papričicama je 72, a wokovi su im od 84 do 88 kuna; koliko je, recimo, njihov pad thai, a što je ujedno i najviša cijena u restoranu.
Radi se o rezancima od riže s piletinom, kozicama, dimljenim tofuom, limetom, kikirikijem, klicama, thai papričicama i tamarind voćem.
Imaju i DJ-a, a rade svaki dan od 8 do 02, dok je kuhinja otvorena od 12 do 23 sata.