Muškarac je naletio na luđačku borbu dvije zmije otrovnice i snimio video. Nismo izdržali, pogledali smo ga

Cijela stvar je završila tako da je veća zmija pojela manju

ZADNJA IZMJENA: velj. 15, 2017
Foto: novinar

Jedna od najotrovnijih zmija na svijetu snimljena je u Australiji usred borbe s manje otrovnom, ali također opasnom zmijom, piše IFLScience. Sean Shaw naletio je na okršaj ove dvije životinje u gradu Myponga u južnoj Australiji te objavio video koji je u četiri dana skupio preko 100.000 pregleda.

Pseudechis porphyriacus, crna zmija crvenog trbuha je otrovnica, ali je rijetko rizična za ljude jer obično nisu agresivne i prilično su plašljive. No, često ih se primjećuje u urbanim dijelovima istočne Australije i smatra ih se opasnima, dok se smeđa zmija smatra jednom od najotrovnijih na svijetu.

Nije toliko čudno da ju je pojela

Iako je smeđa zmija manja, otrovnija je od svoje konkurentice u ovoj borbi, pa je ishod zapravo bio neočekivan. No, na kraju je pobijedila crna zmija koja je pojela smeđu otrovnicu.

No, da ovaj rezultat zapravo nije tako neobičan, objasnio je Corey Renton iz Snake Away Services. “Zmije crvenog trbuha zapravo jedu gmazove. Smeđe zmije preferiraju glodavce, dok ove crvenog trbuha jedu žabe i guštere”, rekao je Renton.

Danijela Matijević
Telegram autor
185 članaka Više o autoru