Na karlovačkom području zbog nevremena više od 60 intervencija, neke još uvijek traju

Tuča je oštetila pedesetak obiteljskih kuća

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020
Foto: Radio Mrežnica

Vatrogasci su u protekla 24 sata intevernirali 64 puta uklanjanjući posljedice sinoćenjeg nevremana u Karlovcu, Dugoj Resi, Netretiću i Generalskom Stolu, izvijestio je karlovački Županijski vatrogasni operativni centar u utorak ujutro.

Jako nevrijeme je zahvatilo pojedine dijelove Karlovca, ali kako je jutros za Hinu rekao gradonačelnik Karlovca Damir Mandić nisu se stekli uvjeti za proglašenje elementarne nepogode. Šteta je nastala uglavnom od tuče koja je oštetila pedesetak obiteljskih kuća.

Štetu je uglavnom prouzročila tuča

Mandić je sinoć obišao više dijelova grada, Švarču, Malu Švarču, Logorište, Turanj, Ladvenjak i Vukmanićki Cerovac.

Kako je rekao, nevrijeme je bilo intenzivno, štetu je uglavnom prouzročila tuča, a odvodnja je izdržala prolom oblaka pa nije bilo štete na komunalnoj infrastrukturi.

“Kiša povremeno pada i danas, očekuje se da će je biti i sutra, ali po prognozama koje imamo poplave se ne očekuju. Kiša je uzrokovala tek zastoj radova na gradnji protupoplavnih nasipa”, rekao je Mandić i poručio građanima koji trebaju pomoć da se jave Centru 193.

Spašavali 54 kuće

U Karlovcu je sinoć 38 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila spašalavo 54 kuće, mnogi su vatrogasci i danas na terenu i rade na saniraju posljedica, te mole građane do kojih još nisu stigli za razumijevanje i strpljenje.

Naime, vatrogasci na terenu pomažu građanima zaštititi oštećene krovove, kako od novih oborina ne bi imali još veće štete nego dosad. Za prekrivanje oštećenih krovova grad je o svojem trošku osigurao folije.

Pomoć s popravcima

Zasad još nije odlučeno hoće li se i kako pomoći građanima u popravcima krovova.

“Na oko 50 obiteljskih kuća materijalna šteta je velika, tek moramo vidjeti kako zakon uređuje to područje kod šteta na privatnim kućama koje nisu osigurane kod osiguravateljskih kuća. Najvažnije je ono što smo sinoć učinili, a to je da se kod gradskih komunalnih poduzeća, kod vatrogasaca i kod dobavljača osiguralo dovoljno kvadrata folija da šteta ne bude i veća, rekao je Mandić. Izrazio i zadovoljstvo što nitko od građana nije stradao, da su sve škole, vrtići i druge institucije “izdržale”, te da nema šteta na gradskoj imovini.

U Dugoj Resi je 20 vatrogasaca sa šest vozila spašavalo sedam objekata, a po intervencija ili dvije bile su i u Netretiću i u Generalskom Stolu, priopćeno je iz Centra 193.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program