Na radiju javljaju da su na Velesajmu rano ujutro prestali s testiranjima za danas, nemaju više materijala

Brojni ljudi na testiranje su čekali od pola šest ujutro

ZADNJA IZMJENA: lis 29, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Testiranje na SARS CoV-2 na Velesajmu u Zagrebu danas je zaustavljeno. Javlja to Radio Sljeme te navodi kako je uzimanje uzoraka zaustavljeno zbog nedostataka materijala.

Lokacija za uzimanje uzoraka na Velesajmu otvorena je u prošlu subotu, a s ciljem da se smanje velike gužve koje su se dotad stvarale na već postojećim lokacijama u Zagrebu.

No, posljednjih nekoliko dana Zagrepčani svjedoče golemim kolonama koje se stvaraju i na toj lokaciji. Radio Sljeme javlja da su tako građani na davanje uzorka i jutros čekali već od pola šest. Pritom, lokacija se službeno otvara u 8 sati, a uzorci se uzimaju do 11 sati. Vijest o prestanku testiranja stigla je već oko devet sati.

Saznajemo da je Velesajam prestao uzimati uzorke zbog nedostatka materijala. Iako je radno vrijeme punkta za testiranje od 8, mnogi čekaju već od pola 6!(foto: Pixsell)

Posted by HRT Radio Sljeme on Thursday, October 29, 2020

Problem s manjkom materijala

Da bi moglo doći i do problema s samim testiranjem moglo se naslutiti već iz izjava na otvorenju lokacije na Velesajmu kada je o nedostatku materijala govorio ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Imamo problem s reagencijama i potrošnim materijalom zbog čega se moramo snalaziti, ali ovo je s obzirom na brojke u susjedstvu normalno jer svi imaju taj problem”, kazao je još u subotu Capak. Tada je izrazio nadu da će problem biti riješen tijekom tjedna, no to se očito nije dogodilo.

 

Zdravka Grund
Telegram autor
2043 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program