Na Rebru je zaraženo četvero liječnika, otkriva se sve više onih koji su bili na putovanjima u inozemstvu

Medicinske sestre su bijesne zbog neodgovornosti nekih kolega

ZADNJA IZMJENA: ožu 17, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Ravnatelj KBC-a Zagreb danas je kazao kako su neki od liječnika zaraženih koronavirusom bili na vikend skijanju u Austriji, a to su zatajili na Rebru. Zbog takvog postupka kolega danas su se pobunile i medicinske sestre koje rade na zagrebačkom KBC-u. Jedna od njih smatra kako je moguće da je na Rebru zaraženo znatno više ljudi.

“Stradali su pacijenti koji ne mogu biti liječeni, osoblje koje mora u izolaciju zbog nekoga tko je htio uživati na skijanju i putovanju. To je krajnje neozbiljno. Puno je liječnika bilo prije 2 do 3 tjedna na putovanju van Hrvatske, neki su putovali i prošlog vikenda, a neki i za Dan žena otišli na skijanje i putovanja. Nama se kaže da je zaraženo petero liječnika, ali znamo da ih je više, a sumnjamo i na neke sestre koje su sad u samoizolaciji”, kazala je neimenovana sestra za Index.hr.

Medicinska sestra kaže da je u samoizolaciji znatno više od 140 djelatnika bolnice, što je broj koji spominje ravnatelj Ante Ćorušić. “Sad se sve okolo zove i pita da se izjasne ako su unatrag dva tjedna bili van zemlje i sad doznajemo da ima dosta takvih. Jedan liječnik s kirurgije je bio sad na jedrenju, ne znam gdje, ali znamo da je ravnatelj bio ljut i da ga je zvao da se vrati. Ravnatelj je rekao da će sankcionirati sve koji su putovali a da nisu rekli. E to i treba”, kazala je medicinska sestra za Index.

Zaraženo je četvero liječnika

Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor u KBC-u Zagreb, potvrdio je kako je liječnik s kirurgije bio na jedrenju u Argentini, dodavši da je sada u samoizolaciji. Rekao je i da je na Rebru četvero liječnika zaraženo koronavirusom, troje s kardiologije i jedna liječnica s neurologije. Naglasio je da liječnica s neurologije nije putovala, pa se ne zna gdje je zaražena.

Novak je dodao da su ispraznili klinike za kardiologiju i neurologiju „koliko je moguće“, te da slijede reorganizacije. Klinike u kojima su radili zaraženi liječnici one prazne, i sve se dezinficira, dok su djelatnici koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima u izolaciji. “Prvi red kontakata koji su bili sa zaraženima je u izolaciji, neće ih biti dva tjedna“, kazao je Novak.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2269 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program