Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Na Sljemenu pada gusti snijeg

Za veći dio Hrvatske izdano je narančasto i žuto upozorenje

FOTO: Screenshot: What'sup cams

Na Medvednici je večeras pao gusti snijeg. Kako se može vidjeti na live kamerama na Sljemenu snijeg i dalje pada te zasad nema podataka o visini padalina, dok je temperatura na zagrebačkom skijalištu trenutno 0 stupnjeva.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je najavio da večeras Hrvatsku očekuje pretežno oblačno s kišom moguće i obilnom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega, a lokalno je moguće i nevrijeme, dodajući kako će u gorju navečer, uz zahladnjenje biti susnježice i snijega.

DHMZ izdao narančasto i žuto upozorenje

Za veći dio Hrvatske izdan je narančasto i žuto upozorenje. Narančasto upozorenje izdano je za Gospićku i Kninsku regiju, kao i za morsko područje, dok je žuto izdano za Kvarner, Istru i priobalje.

DHMZ

Najviše kiše palo je na riječkom području, oko Učke i na Krku gdje mjerimo količine između 60 i 125 mm. U središnjoj Istri palo je do 58 mm koliko je izmjerila postaja u Žminju, dok je na jugu i zapadu poluotoka palo većinom između 20 i 30 mm. U Gorskom kotaru kiša večeras polako okreće na snijeg, a u noći bi se trebala zabijeliti i Učka, javlja Istramet.

Umjeren, u gorju i jak južni i jugoistočni vjetar, krajem dana će okrenuti na prolazno jak sjeverac. Na moru će puhati jako jugo, poslijepodne u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, navečer na sjevernom Jadranu i buru. Najviša dnevna temperatura danas se uglavnom kretala između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više