Nadrealna scena. Cetinski na HRT-u predstavljao pjesmu pa skrenuo na žrtve cijepljenja. Voditelji su ga mirno slušali

Pjevač u posljednje vrijeme agresivno propagira svoje antivakserske stavove. Sad ih je ugurao i na HRT

ZADNJA IZMJENA: lip 3, 2020
Foto: Screenshot/Facebook

Pjevač Tony Cetinski jutros je gostovao u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska kako bi predstavio svoju novu pjesmu. U emisiju se uključio iz svog doma u Redetićima u Istri i prvo je kratko govorio o pjesmi, a onda je u jednom trenutku samo počeo pričati o svojim antivakserskim stavovima i tome kako je cjepivo štetno.

“Danas nam je Dan žrtava oštećenih cjepivom pa potpisujemo virtualne svijeće na stranici lightakandle.eu. Tu obilježavamo današnji dan tako da kliknemo na svijeću i zajedno dajemo svoj doprinos da se osvijesti da žrtve cjepiva postoje”, izjavio je Cetinski. HRT-ovi voditelji Zlata Mück Sušec i Ognjen Golubić nisu reagirali na ovaj istup Cetinskog, već su ga samo nastavili ispitivati o koncertima.

Propagira antivakserstvo

Tony u posljednje vrijeme intenzivno propagira svoje antivakserske stavove, a fanovima na društvenim mrežama redovito priča protiv cijepljenja. Izjavio je i kako nema šanse da će se on cijepiti protiv koronavirusa, čak ni ako to cjepivo u jednom trenutku postane obavezno.

“Tko hoće nek’ se cijepi, nemam ništa protiv. Ne dam. Ja jednostavno ne dam da me netko cijepi. Otvorite Goli otok za nas koji se ne želimo cijepiti pa nas lisicama privedite, zatvorite, zaključajte, čekajte da zaspemo ili nas uspavajte pa nas na silu cijepite”, pričao je Ceitnski. Cijepljenje je tada usporedio i s čipiranjem.

Uslijedile reakcije

Tony je kasnije najavljivao i tužbe protiv onih koji su ga kritizirali te je govorio kako “nema više namjeru raspravljati s polupismenim bezveznjacima”.

“Nemam ništa protiv cijepljenja ako mi netko jednog dana dokažu da to nije štetno za moje dijete. Ako jednog dana to dokažu, ja ću se cijepiti, ali do tada nema šanse. Svakako očekujem da me se kao građanina Hrvatske i svijeta pita što ću raditi sa svojim tijelom”, govorio je Cetinski.

Zdravka Grund
Telegram autor
1750 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program