Nakon 12 godina zagrebački ZOO ponovno ima dvoprste ljenjivce. Zovu se Ennio i Matilda

Posljednji od njihove vrste koji je živio u Zagrebu bio je Miško

ZADNJA IZMJENA: lis 20, 2020
Foto: ZOO Zagreb

Zagrebački Zoološki vrt ima dva nova stanovnika, par dvoprstih ljenjivaca. Zovu se Ennio i Matilda i pripadnici su najveće vrste ljenjivaca na svijetu. Ennio je dvogodišnjak rođen u njemačkom Krefeldu, a ona je četverogodišnjakinja iz mađarske Jure.

Zajedno su ih smjestili u nastambu u Tropskoj kući, a iako se dobro slažu zasad je pretjeruju s komunikacijom i druženjem. Kako kažu iz Zoološkog, on voli drijemati u kućici, a ona uživa u izležavanju na otvorenom.

Nakon 12 godina zagrebački Zoološki ponovo ima ljenjivce ZOO Zagreb
Radi se o novopečenom paru Enniju i Matildi ZOO Zagreb

Nakon 12 godina ponovo u Zagrebu

Dodaju i da je Ennio malo aktivniji od Matilde. „Ljenjivci gotovo polovinu dana prespavaju. Život provode u krošnjama. Na tlo se spuštaju svakih nekoliko dana samo kako bi obavili veliku nuždu ili se preselili na drugo stablo. Njihov izmet otkriva kada su spremni za razmnožavanje. Naša Matilda spolno je zrela, a Ennio će biti za nešto više od dvije godine“, otkrio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog.

Ennio i Matilda prvi su dvoprsti ljenjivci u Zagrebu nakon 12 godina. Posljednji koji je živio u Zoološkom bio je Mišek. Djelatnici ZOO-a posebnu su pažnju posvetili njihovoj nastambi i sredili su je kako bi novom ljubavnom paru bilo što udobnije.

Ennio ima 2, a Matilda 4 godine ZOO Zagreb
Dobro se slažu, ali još uvijek se ne druže previše ZOO Zagreb

Željka Orešković
Telegram autor
1343 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program