Nakon 30 godina radnik na naplatnim kućicama dobio otkaz jer je pomagao motoristima i plaćao im cestarinu

Samsonov je nadoplaćivao cestarinu motoristima koji nisu imali dovoljno novca

ZADNJA IZMJENA: srp. 21, 2015
Foto: Screenshot/YouTube

Jedan radnik na naplatnim kućicama dobio je otkaz nakon 30 godina radog staža zato jer je iz svog džepa platio cestarinu za nekog drugog. Vladislav Samsonov, od milja zvan Sam, 77-godišnjak je s Floride koji je prošlog tjedna shvatio da je propustio motorista s prikolicom pa je sam platio 5,5 dolara za prikolicu jer je motoristu naplatio samo za prolaz s motorom.

Kaže kako je tijekom svog radnog staža oduvijek povremeno plaćao cestarinu za motoriste koji ne bi imali dovoljno novca kod sebe. “U mojim očima ja nisam napravio nikakav zločin, samo sam pomogao nekome”, komentirao je Samsonov kad je dobio otkaz.

Godinama ga opominjali da ne pomaže drugima

No, njegovi šefovi nisu se složili s time. U nekoliko navrata su tražili od njega da ne pomaže mušterijama platiti cestarinu, ali nikad ga prije nisu formalno disciplinirali.

No, prošlog tjedna su mu rekli da će mu, za kaznu, skratiti radni tjedan s pet dana na dva, a kako je Samsonov odbio pristati na tu kaznu, dali su mu otkaz.

Kako brojni motoristi poznaju Samsonova te ga iznimno poštuju jer je uvijek dobar prema njima, na Facebooku se pokrenula cijela akcija vraćanja Sama na posao, a njegova kći Patricia zahvalila se svima koji su odlučili dati podršku njezinu ocu.

Tamara Matković
Novinarka
979 članaka Više o autoru