Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Nakon Telegramove priče o rasizmu na Plitvicama ravnatelj se javno ispričao

Ravnatelj NP-a nije poricao događaj te je najavio da će obojica njihovih djelatnika biti sankcionirani

FOTO: Marijana Karanfilovska

Nakon što je Telegram objavio tekst o nedjeljnom incidentu u nacionalnom parku Plitvička jezera kada su gospođe iz Makedonije čuvari optužili za krađu i ponizili pred drugima, još je jednom reagirala i Uprava parka.

Kažu kako najoštrije osuđuju neprimjereno ponašanje svojih djelatnika prema dvjema posjetiteljica koje su sumnjičili za džeparenje i glasno pozivali posjetitelje da čuvaju svoje stvari, a one su zbog tamnije boje kože tu lažnu osudu doživjele kao rasistički napad.

Ravnatelj Tomislav Kovačević nije poricao događaj te je najavio da će obojica njihovih djelatnika biti sankcionirani zbog neprimjerenog ponašanja. „U ime Nacionalnog parka Plitvička jezera izražavamo duboko žaljenje i incident najoštrije osuđujemo” rekao je Kovačević za HINA-u.

Nakon Telegramove priče o gospođama iz Makedonije koje su na Plitvicama doživjele rasistički napad, oglasio se ravnatelj parka

Taj dan je bilo pritužbi na krađe

Dodao je i kako se u telefonskom razgovoru ispričao gošćama i izrazio duboko žaljenje zbog neugodnosti kojima su bile izložene. “Napominjem da postupanje i ponašanje djelatnika u konkretnoj situaciji nije obrazac ponašanja u Nacionalnom parku Plitvička jezera“, tvrdi ravnatelj.

Bez želje da umanji značaj tog incidenta, Kovačević je objasnio da su upravo tog dana imali pritužbe nekih gostiju da im je ukraden novčanik, da problem džeparenja postoji na mjestima gdje je puno ljudi, da je do verbalnog incidenta došlo jer je djelatnik htio zaštititi posjetitelje, te da su naslovi „rasizam na Plitvičkim jezerima“ pretjerani, neprimjereni i štetni“.

Ličko senjska policija nije dobila dojavu o događaju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu