Nekad je nužno odabrati stranu

Nakon uspjeha u Zagrebu, pizzeria Public sad je otvorena i u Mandrama na Pagu. Imamo detalje

Public u Mandrama radit će samo ljeti, donosimo ponudu i cijene

FOTO: Milan Prerad

Na otoku Pagu, u Mandrama u blizini Novalje, otvorena je ljetna verzija restorana Public. Radi se o istom Publicu koji je 2018. godine otvoren u Voltinom, a koji je postao prepoznatljiv po svojim pizzama napoletanama. Sada, nakon godinu dana traženja prostora na moru, 26. lipnja konačno su otvorili.

“Da nije bilo korone sigurno bismo otvorili već 1. lipnja. Malo nam je poremetila planove, ali uspjeli smo sve dovršiti u roku”, kaže nam voditelj restorana, Dražen Karas. Dodaje kako će Public u Mandrama, na adresi Lungo Mare 11, biti otvoren samo ljeti, do 15. rujna.

Public u Mandrama nalazi se odmah na šetnici uz more. Milan Prerad

‘Nismo željeli divljati s cijenama’

Za Mandre su se, objašnjava, odlučili jer puno njihovih zagrebačkih gostiju upravo tamo ljetuje. “Htjeli smo ponuditi našim gostima iz Zagreba i nešto na moru, a za Mandre se zna da tamo ljetuje puno Zagrepčana, među kojima je i mnogo naših prijatelja. Jednostavno se ukazala dobra prilika i lokacija na samoj šetnici”, priča nam Karas.

Inače, Public u Mandrama ima 160 sjedećih mjesta koja su raspoređena unutar restorana i na terasi. Cijene su, kažu, slagali s idejom da svatko može naći nešto za sebe. “Cijena pizza se kreće oko 50 kuna, pileći file, cordon bleu i bečki odrezak su po 65 kuna, dok su riblje plate nešto skuplje”, kažu nam iz Publica.

Cijena pizza kreće se oko 50 kuna. Milan Prerad

“Nismo željeli divljati s cijenama. Pazili smo da omjer cijene i kvalitete bude zadovoljavajuć, a opet pristupačan”, kaže nam voditelj restorana.

Cijena ovog zagrebačkog, kao i bečkog te Cordon bleu odreska je 65 kuna. Milan Prerad

Drukčiji jelovnik od zagrebačkog

Jelovnik u Mandrama, naravno, i dalje sadrži pizze, ali ipak je nešto proširen u odnosu na onaj u Zagrebu. “Dodali smo doručak, imamo žitarice, kroasane, vafle, omlete, nekoliko vrsta sendviča od pizza tijesta, što u Zagrebu nemamo. Za ručak i večeru smo proširili kartu s ribljim platama, ribljim paštetama i mesnim platama za dvoje”, objašnjava.

U Publicu u Mandrama uveli su i doručke, kojih nema u ponudu u zagrebačkom restoranu. Milan Prerad

Ipak, čini se da su pizze i dalje glavni hit: “I ovdje su dosta popularne, često nam dođe 5-6 klinaca direktno s plaže i naruče pizzu”, kaže Dražen i dodaje kako je takva opuštena i morska atmosfera i bila cilj kada su restoran sređivali. Inače, radno vrijeme bara je od 7 ujutro do 1 ujutro, doručak poslužuju od 9 do 12 sati, a ručak i večeru od 12 do 23:30.

“Prostor smo sami sredili, kompletno smo ga sami uredili kao i onaj u Zagrebu. Htjeli smo taj morski štih; španjolska gitarica svira u pozadini… U svakom slučaju opuštena atmosfera, ali uz vrhunsku i brzu uslugu, da budemo točni i ukusni i na najvećem mogućem nivou. Zasad su nam svi jako zadovoljni”, zaključuje Karas.

U restoran stane 160 ljudi. Milan Prerad
Dio mjesta je u restoranu, a dio na terasi. Milan Prerad