Život

Nakon više od tri mjeseca, tramvaji od jutros opet voze centrom Zagreba. Evo prvih slika

ZET građane podsjeća da i dalje moraju nositi maske u javnom prijevozu

Tramvaji snimljeni danas u gradu
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon više od tri mjeseca prekida prometa, tramvaji danas ponovo voze središtem Zagreba, Jurišićevom, Ilicom i Praškom ulicom, te Trgom bana Josipa Jelačića. Iz ZET-a javljaju da su njihove stručne službe uklonile opasnosti koje su prijetile od posljedica velikog potresa koji je Zagreb pogodio 22. ožujka, i izvršile preglede nakon kojih su tramvajski kolosijeci i naponske mreže proglašeni sigurnim.

Tramvaj na Trgu Patrik Macek/PIXSELL

Sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama od danas se vraćaju na svoje uobičajene trase. Iz ZET-a napominju da još uvijek obavljaju završne radove na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, ali ističu da ti radovi ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.

Pogled iz Praške Patrik Macek/PIXSELL

I dalje vrijedi pravilo o maskama

U promet se danas vratila i linija 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak), što znači da će biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška). Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje.

ZET-ovci podsjećaju putnike da se i dalje moraju pridržavati Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu. „ZET će, kao i do sada, dezinficirati vozila tri puta na dan, te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom“, obećavaju.

Tramvaj na Trgu
Tramvaji snimljeni danas u gradu Patrik Macek/PIXSELL

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu