Naletjeli smo na video čimpanze koja je postala frik za čistoću, jako si voli prati prozore i mesti pod

Čimpanza je u novoj nastambi počela pokazivati drukčije ponašanje

ZADNJA IZMJENA: stu 10, 2016
Foto: YouTube

U zoološkom vrtu u Rostovu na Donu, gradu koji se nalazi u ruskoj jugozapadnoj regiji Rostovska oblast, snimljen je video čimpanze Eyle koja koristi komad tkanine kako bi obrisala prozor svoje nastambe, piše The Mirror. Uprava zoološkog vrta dala je postaviti novi prozor koji je dio nadogradnje nastambe za čimpanze kako bi se objekt poboljšao za životinje i posjetitelje.

Stare metalne šipke zamijenjene su velikim staklenim prozorom kako bi posjetitelji mogli bolje vidjeti čimpanze. Nakon što je Eyla promatrala radnike kako čiste prozor, ona je odlučila uzeti odbačeni komad tkanine i napraviti isto što i oni.

Htjela si je malo pomesti nastambu, ali joj se strgala metla

Snimka njenog čišćenja prozora postala je viralna na internetu, a Eyla je počela čistiti svoj prozor svaki dan. Ekipa iz zoološkog vrta također je snimila čimpanzu kako pokušava zgrabiti metlu kako bi pomela pod, no strgala ju je tijekom uvlačenja u nastambu. “Otkad je preseljana u novi renovirani kavez, počela je pokazivati drugačije ponašanje, poput čišćenja kaveza i pranja prozora”, rekla je Polina Fishmanm koja u zoološkom vrtu radi kao čuvar.

https://www.youtube.com/watch?v=4ZxEA84rQmM

Zoologinja Olga Streltsova tvrdi da su Eylini postupci puno više od kopiranja ljudskog ponašanja i da ona želi poboljšati svoju okolinu. “Ova cura stvarno voli prati prozore i mesti. Ona voli svoju novu nastambu – pogotovo zbog toga što kroz staklo može jasno vidjeti posjetitelje”, rekla je Streltsova.

Matej Devčić
Telegram autor
1434 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program