Ne pišemo često o vremenu, ali malo smo se smrznuli od ovog snijega na kraju lipnja u Sloveniji

Na Kreadarici je danas u 12 i 30 sati bilo 0 stupnjeva

ZADNJA IZMJENA: lip 25, 2018
Foto: Severe Weather Europe/Facebook/Screenshot

S prvim danima ljeta postalo je prilično hladnjikavo pa smo svi već počeli kukati da nam je netko ukrao ljeto. Zato nas je malo umirio video iz Slovenije na koji smo naletjeli, a koji pokazuje da uvijek može biti i gore. Naime, u Sloveniji, točnije na Kredarici, trenutno je snježna mećava.

Temeperatura je danas bila 0 stupnjeva Celzijevih

Prema podacima Agencije Republike Slovenije za okoliš (ARSO), jutros je na Kredarici u 8 sati izmjereno 5 centimetar snijega. Iako za to područje snijeg ljeti nije toliko neuobičajen, malo nas je iznenadio podatak da je tamo danas u 12 i 30 sati izmjerena temperatura od 0 stupnjeva Celzijevih.

Radi se, naime, o planinskom vrhu u Julijskim Alpama gdje se na 2514 metara nadmorske visine nalazi najviša slovenska meteorološka postaja.

Snowfall at Kredarica (2514 m), Julian Alps, NW Slovenia this morning

Snowfall at Kredarica (2514 m), Julian Alps, NW Slovenia this morning, June 25! Report: Vertical Adventures Slovenia

Objavljuje Severe Weather Europe u Ponedjeljak, 25. lipnja 2018.

Dobro jutro ❄❄iz Kredarice! @extremevital@razmere_v_gorah#rokzalokar #scarpaclimb #suunto #bledlake #bled #igslovenia #Slovenia #nationalpark #julianalps #triglavstory #climbtriglav #Triglav #exploreshare #timetoplay #bovecslovenia #guideslo #fjallraven #bergtagen #freeridebus #scarpaski #verticaladventuresslovenia #heliskislovenia #snow #salomonfreeski @fjallravenofficial

Objavljuje Vertical Adventures Slovenia u Nedjelja, 24. lipnja 2018.

 

Andrea Božić
Telegram autor
236 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program