Neka obitelj pozvala je stručnjaka da izbaci pitona iz njihova vrta. To nije čudno. Čudno je to da je netko sirotoj životinji zašio usta

Sa zašivenim ustima preživjela je mjesec dana, bila je jako loše

ZADNJA IZMJENA: pro. 15, 2016
Foto: Shankars/Flickr

Vatrogasac Scott Mullin iz Miami-Dade okruga u jugoistočnom dijelu Floride dobio je poziv da je u jednom dvorištu pronađen kraljevski piton. Mullin je očekivao golemu zmijurinu, i prilično izazovno poslijepodne dok je ne savlada. Umjesto toga, tamo ga je dočekala beba piton, tek nešto duža od trideset centimetara.

No, onda je primijetio nešto užasno čudno – neki luđak je bebi pitonu koncem zašio usta. “U životu nisam vidio ništa slično”, napisao je Mullin u objavi na Facebooku u kojoj je priložio nekoliko fotografije sirote bebe zmije, i u kojem se pita zašto bi itko učinio nešto takvo. Ljudi su reagirali prilično bijesno, a neki nagađaju da je možda u pitanju neki bizaran vudu obred ili crna magija.

Mjesec dana je imala zašivena usta

Posted by Scott Mullin on 11. prosinca 2016

Scott Mullin, koji inače radi u Venom One, specijalnoj jedinici za opasne i otrovne životinje u vatrogasnoj službi, u postu koji je podijeljen pet tisuća puta, objašnjava da je kraljevski piton vrlo pitoma zmija i izvrstan kućni ljubimac. Inače, ova zmija je stigla iz Afrike, no sada se uzgaja u mnogim dijelovima svijeta kao kućni ljubimac.

Posted by Scott Mullin on 11. prosinca 2016

Obitelj u čijem je dvorištu pronađena, nije imala pojma što se dogodilo zmiji, a Mullin je životinju odveo lokalnoj udruzi za zaštitu reptila, gdje su maknuli šavove. “Usta su joj zašivena možda i duže u mjesec dana, izjavio je Mullin koji je za Miami Herald objasnio da se u ustima razvila gljivična infekcija, a zmija je bila u vrlo lošem stanju.

Posted by Scott Mullin on 11. prosinca 2016

Ira Kralj
Telegram autor