Na nesreću ove gospode iz Zagreba, živimo u doba Facebooka pa se masovno šera snimka njih kako mažnjavaju mobitel

Krađu su snimile nadzorne kamere u zagrebačkom fast foodu Koykan

ZADNJA IZMJENA: pro. 14, 2017
Foto: screenshot

Četvorica muškaraca nedavno su ušli u zagrebački fast food Koykan u Gajevoj ulici i naletjeli na mobitel koji je jedan gost slučajno ostavio na stolu i otišao. Pa ga je jedan od njih naprosto uzeo i spremio u džep, u čemu ova ostala trojica očito nisu vidjeli neki problem. Pa čak ni u trenutku kad se vlasnik mobitela vratio i pitao ih jesu li ga vidjeli, na što su tipovi mrtvo hladno rekli – da nisu. Na njihovu nesreću, živimo u doba Facebooka, zbog čega se snimka krađe upravo masovno šera.

Gospodin koji je slučajno ostavio mobitel zove se Juraj Grabarić, a video je nabavio od fast fooda koji mu je dao snimku nadzorne kamere, nakon čega ga je Grabarić objavio na svom Facebooku. Kaže nam da se cijela stvar dogodila 3. prosinca, malo iza dva ujutro, a sad se nada da će netko prepoznati gospodu koja je odšetala s mobitelom.

Vratio se u lokal i naišao na dečke

“Ja sam, što se vidi i na snimkama, sa svojim društvom izlazio iz lokala, a četvorica su ulazila. Jedan od njih je odmah vidio mobitel na stolu i stavio ga u džep. Drugi mu je očito čak rekao da ga vrati na stol jer vidi kameru, no ovaj ga je samo vratio na stol i onda opet uzeo. Dosta nevjerojatno”, priča nam. Da nema mobitela, Grabarić je shvatio nakon nekoliko minuta, kada je s prijateljem sjeo u Uber. Došli su, kaže, do HNK kada je vozača zamolio da ga vrati u Gajevu kako bi potražio telefon. U trenutku kada je ponovno ušao u Koykan, doslovno se mimoišao s muškarcem koji je desetak minuta ranije ukrao mobitel. Ostala trojica u tom su trenutku bili ispred, čekali su naručenu hranu.

Budući da nije našao mobitel, a ni djelatnica ga nije vidjela, otišao je do bara Pif, u Preradovićevoj, gdje je ranije bio s društvom, no kad ga ni tamo nije našao vratio se u Koykan. I tad se dogodila možda i najružnija stvar u cijeloj priči. “Kada sam se vratio, sva četvorica su sjedili unutra, tu su još bili jedan gospodin i gospođa. Prijatelj i ja smo djelatnici pokazivali stol na kojem sam sjedio i gdje mi je bio mobitel, a ovaj gospodin i gospođa čak su se ponudili da ih pretražim ako mislim da je mobitel kod njih. Ova četvorica su šutjeli”, ispričao nam je Grabarić.

Zašto mu je mobitel jako važan

Onda je direktno pitao dečke znaju li nešto o mobitelu, na što su ovi rekli da nemaju pojma. “Još mi je jedan od njih rekao nešto u stilu; ‘joj pa kaj si lud, ne bi ti nitko niš ukrao'”, priča Grabarić koji kaže da mobitel nema nikakvu materijalnu vrijednost, već sentimentalnu. Na njemu su sve slike njegova tri sina.

“Taj mobitel mi je od neprocjenjive vrijednosti zbog fotografija moje djece. Na njemu su sve njihove slike koje uopće imam, njih 4 tisuće na SD kartici koju imam više od 7 godina. Naime, ništa nisam stavljao na cloud jer sam se bojao da mi fotke ne završe na internetu, što sam znao vidjeti u vrijeme kad sam radio u firmi koja se, između ostalog, bavila sigurnošću na internetu. Znate kako to već ide u glavi roditelja”, kaže Grabarić koji je sve prijavio i policiji koja je u međuvremenu pokrenula istragu zbog utaje, budući da je mobitel nakratko ostavljen, što se ne smatra direktnom krađom.

Video 1 – Grabarić slučajno ostavlja mobitel:

prvi video, netom nakon mojeg izlaska, 4 lika ulaze, jedan sjeda za stol, dolje lijevo na snimci, i odmah uzima moj mob sa stola…sve se jasno vidi….

Posted by Jay Gee on 13. prosinca 2017

Video 2 – kradljivac ga drži i ne pušta:

drugi video…njih 4 sjedi u lokalu, ovaj vraća mob na stol i pali ga i gleda. Dokaz da su svi znali za mob…i ujedno bili dobro upoznati sa činom ovog dotičnog. samo uvod u video 3 i 4.

Posted by Jay Gee on 13. prosinca 2017

Video 3 – Grabarić se vraća po mobitel:

video 3.nakon što su svi naručili klopu, ovaj dotični zadnji plaća i prilikom izlaska uzima moj mob sa stola stavlja ga u džep i izlazi ispred lokala, čekati hranu…tu sam u medjuvremenu prvi put došao i ja pitati….tada su oni bili ispred fast fooda.

Posted by Jay Gee on 13. prosinca 2017

Video 4 – Grabarić pita dečke za telefon:

video 4….oni su sva cetvorica u lokalu, sjede u lijevoj strani ekrana, trojica tipkaju na mobitel, ovaj koji je ukrao i tada ima moj mob u džepu, sjedi i ne tipka, ulazimo moj prijatelj Nebojsa Besir i ja, ispitujem prodavačicu o nestanku mog mobitela i gdje sam ga točno ostavio…ukupno je prošlo 13 minuta…također jasno se vidi da iste te ljude pitam jesu li vidjeli mobitel i oni LAŽU i govore mi da ne, da nisu niti bili ovdje…Žao mi je što mi moja intuicija nije javila da ovaj "smrznut" sjedi i da se usrao od straha. Moj prijatelj još pokazuje prstom u njegovom smjeru i govori tu si ga ostavio…a ovi ništa…sve se jasno vidi. Tko mi sazna bilo kakvu informaciju, biti će nagrađen.A njih ću naći.

Posted by Jay Gee on 13. prosinca 2017

Tajana Vlašić
Telegram autor
96 članaka Više o autoru