Život

Nespretna gledateljica Tour de Francea izazvala pad desetaka biciklista, trojica su odustala od utrke

Policija je otvorila istragu

FOTO: Screenshot/YouTube

Francuske vlasti pokrenule su istragu nakon što je jedna navijačica izazvala pad desetine biciklista tijekom Tour de France, u subotu, javlja CNN. Katastrofalni pad prouzročila je navijačica koja je stajala uz cestu pa iskoračila držeći natpis na kartonu s porukom za televizijske kamere. Prema videu, u znak se zaletio njemački biciklist Tony Martin koji je bio na čelu kolone biciklista. Martin je pao, a onda još dvadesetak drugih koji su vozili iza njega.

Navijačica koja je uzrokovala pad držala je karton s natpisom “Allez Opi-Omi”, riječi napisane crnim flomasterom kao pozdrav djedu i baki. Biciklisti su masovno padali. Pad je nekoliko minuta omeo utrku. Policija s područja Finistiere u zapadnoj Francuskoj otvorila je istragu o uzroku “nenamjernih ozljeda namjernim kršenjem mjera obavezne sigurnosti i razboritosti”, navode u izjavi.

Neki vozači su završili u bolnici

Vlasti su pozvale svjedoke dok je žena pobjegla s mjesta događaja, stoji u objavi na Facebooku. Glasnogovornik sportske organizacije Amaury, organizatora Tour de Francea, potvrdio je CNN-u da su podnijeli tužbu vlastima. Prema internetskoj stranici Tour de Francea, tri vozača povukla su se iz utrke nakon prve etape u subotu, uključujući njemačkog vozača Jashu Sutterlina koji je sudjelovao u nesreći.

Njegov tim kazao je da je Sutterlin prebačen u bolnicu na preglede koji nisu otkrili slomljene kosti već ozbiljnu kontuziju desnog zapešća zbog kojih će kod kuće trebati daljnje preglede. Nesreća je skrenula utrku, pa je trebalo gotovo 25 kilometara da se potpuno pregrupiraju. Bio je to prvi od dva velika sudara tijekom etape, drugi se zbio osam kilometara od kraja utrke.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu