Netko je mislio da je super ideja preko Amazona prodavati božićne ukrase s motivima iz Auschwitza

Reagirao je Memorijalni muzej Auschwitz i apelirao na Amazon da uvredljive ukrase povuče iz prodaje, što su ovi i učinili

ZADNJA IZMJENA: pro 2, 2019
Foto: Wikimedia

Nakon što su iz Memorijalnog muzeja Auschwitz u nedjelju reagirali na neukusne ukrase za bor koji su se počeli prodavati na Amazonu, poznata internetska trgovina povukla ih je iz ponude. Radilo se o božićnim ukrasima i drugim predmetima koji su na sebi imali motive iz nacističkog sabirnog logora Auschwitz, piše The Guardian.

Muzej je na svom Twitter profilu objavio fotografije s Amazona na kojima se vide ukrasi s motivima tračnica i baraka te je zatražio od internetske trgovine da te predmete makne sa stranice: “Prodavanje božićnih ukrasa s motivima iz Auschwitza stvarno se ne čini primjereno. Slika Auschwitza na otvaraču za boce zaista je uznemirujuće i bez imalo poštovanja”, napisali su u svojoj objavi.

Amazon se ograđuje

Nakon što su ih prozvali, s Amazona su maknuti sporni predmeti, o čemu je također Muzej izvijestio na svome Twitter profilu. Zahvalili su se svima koji su se angažirali na njihovoj prvoj objavi, ali ljudi su ubrzo počeli komentirati kako sporne predmete još uvijek nalaze na Amazonu. Telegram ih je također pokušao naći, ali čini se da ih stvarno više nema u prodaji. Inače, među neukusnim predmetima našla se i podloga za miš te keramički božićni ukras s teretnjakom koji su nacisti koristili za prevoženje Židova na egzekuciju.

Glasnogovornik Amazona za Metro je kazao: “Svi prodavači moraju se držati naših smjernica, a protiv onih koji ih ne poštuju bit će poduzete određene mjere, među kojima je i potencijalno uklanjanje njihovog korisničkog računa. Sporni proizvodi povučeni su s Amazona.”

U Auschwitzu je ubijeno više od milijun Židova između 1940. i 1945. godine. Procjenjuje se da je ubijeno oko 232 tisuće djece.

Željka Orešković
Telegram autor
1149 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program