Život

Netko je na Craigslistu objavio suludi oglas kojim traži osobnog asistenta i sad malo više volimo svoj posao

Objavio ga je bračni par, nije isključeno da netko samo ima dobar smisao za humor

FOTO: MCAD Library/Flickr

Bizarni oglasi na servisu Craigslist nisu toliko rijetka pojava, ali ovaj oglas za osobnog asistenta kojeg je objavio jedan bračni par iz San Francisca toliko je detaljan i sulud da je postao hit na internetu. U opisu idealnog kandidata naveli su sve, od osobnih karakteristika do stila odijevanja, pa i serije koje bi njihov novi zaposlenik trebao voljeti.

Par ima četrdesetak godina i u oglasu navode kako žive u kvartu South of Market, dijelu San Francisca u kojem mnoge tehnološke kompanije, poput LinkedIna, Airbnba i Pinteresta, imaju svoje centralne urede. Iako ne navode čime se bave, par tvrdi kako imaju previše posla svaki dan pa zbog toga trebaju osobnog asistenta.

‘Prijatelji vole tvoj humor’

U oglasu kažu kako su zbog hektičnog rasporeda primorani jesti hranu iz dostave i ne stignu napraviti ništa – zalijevati cvijeće, igrati se s psom, kuhati, organizirati ormar ili odrezati nokte. Međutim, kad krenu s opisom idealnog kandidata, tad oglas postaje uistinu bizaran. Ovo je, recimo, samo dio: “Nisi napeta i nervozna osoba, ali nisi ni ljenjivac (iako nemamo ništa protiv ljenjivaca). Prepoznaješ svoje greške i vidiš ih kao prilike za napredak”, piše na početku oglasa.

“Po prirodi si organizirana i čista osoba. Uredna si. Ako vidiš da nešto stoji nakrivo, ti to popraviš. Estetika, dizajn i ljepota su stvari u kojima uživaš. Uistinu te uveseljava kada nasmiješ druge ljude. Odrađuješ zadatke kvalitetno i brzo. Voliš se smijati i prijatelji vole tvoj humor. Uživaš u uljepšavanju stvari. Stalo ti je do vizualne prezentacije i paziš na svoje riječi. Uživaš kad stvari lijepo mirišu”, pišu u oglasu.

‘Tvoj stil je bohemian chic’

“Znaš raditi s tehnologijom. Stalno si na smartphoneu. Stalno si na laptopu. Google je tvoj najbolji prijatelj. Veoma ti je stalo do izgleda. Tvoj stil je bohemian chic, ali i praktičan, nosiš udobnu obuću u kojoj se dobro krećeš. Ti si kul hipster i nosiš skinny jeans, ali hlače ti nisu toliko uske da u njihove džepove neće stati vrećice za pseću kakicu. Ti si minimalistički moderna osoba, ali nećeš nositi samo bijelu robu jer se znaš zaprljati u kuhinji”, samo su neki detalji ovog ogromnog oglasa.

Oglas također sadrži dnevni raspored za osobnog asistenta, koji objašnjava što će točno raditi iz sata u sat, od 10 ujutro do 6 navečer te vikendima. Ukratko, asistent će trebati održavati domaćinstvo i šetati psa. Ali, uz čišćenje i pospremanje trebat će paziti na vizualnu estetiku doma, popravljati izgled interijera, posjećivati šefove u njihovim uredima, igrati se sa psom, rezervirati večere u restoranu…

Bonus bodovi za asistenta Craigslist/Screenshot

A ovo je možda najluđi dio oglasa: “Osoba mora biti sretna i spremna na povremeno čišćenje pseće bljuvotine i proljeva”. Također, i kosa je bitna: “osoba mora imati iskustva s dugom kosom (imaš dugu kosu i znaš kako je bezbolno četkati i odmrsiti)”. Važne su i serije: “gledaš Igru prijestolja ili Silicon Valley”, ali i tjelesne sposobnosti, jer idealan kandidat treba biti fizički snažna osoba.

Barem je satnica pristojna

Uz sve to – a ovo je bio samo dio oglasa – osobni asistent mora biti izvrsni kuhar koji zna pripremati ukusne, bogate obroke, ali i zdravu hranu; mora uživati u davanju manikura i pedikura te znati samoobranu ili borilačke vještine. Pušači cigareta i marihuane su isključeni. Kandidat mora ispuniti i uputnik u kojem opisuje što mu se sviđa u oglasu i kako izgleda njezin ili njegov tipičan dan.

Uz prijavnicu, kandidat je dužan predstaviti se na četiri društvene mreže: LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram, kako bi poslodavci bili sigurni u identitet kandidata. Ipak, satnica za ovaj posao je solidna, iznosi 25 do 30 dolara, odnosno, od 160 do 190 kuna. Valja napomenuti da Craigslist, na kojem je oglas objavljen, servis koji dopušta svakakve oglase, uključujući i lažne, a ovaj oglas je, duboko se nadamo, nečija šala.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu