Netko u Las Vegasu golubovima na glavu stavlja male kaubojske šeširiće. Vjerojatno se, kao i mi, pitate zašto

Premda su slatki, šeširići mogu predstavljati opasnost za ptice

ZADNJA IZMJENA: pro 10, 2019
Foto: Screenshot/Twitter (@kassandraqueenn)

U Las Vegasu su se pojavili golubovi sa sićušnim kaubojskim šeširićima, a nitko nema pojma tko im ih je stavio na glavu niti, možda još bitnije, kako im je to uspjelo. Jedno od mogućih objašnjenja za šeširiće dao je slučajni prolaznik Robert Lee za Fox32, kazavši da se možda radi o promociji za rodeo koji je došao u grad.

Lokalni portal KVVU izvještava da su se angažirale i lokalne udruge za zaštitu životinja. Među njima je i udruga Lofty Hopes, koja je zabrinuta zbog negativnih posljedica koje bi šeširići mogli imati za golube.

Šeširići su možda opasni za golube

“Prvo sam pomislila da su šeširići jako fora i slatki, ali onda sam se zapitala: kako su ti šeširići dospjeli na glave goluba?”, ispričala je za KVVU Mariah Hillman, gospođa iz spomenute udruge.

Identitet osobe koja golubovima stavlja šeširiće na glavu je nepoznat, a Hillman i njena udruga krenuli su u borbu protiv takvog ponašanja. “Jesu li ih zalijepili? Što to uopće znači? Hoće li im šeširići smetati u letu ili će ih učiniti lakšim plijenom za predatore?”, pitala se Hillman.

Ivan Luzar
Telegram autor
1798 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program