Nevjerojatna priča iz Bjelovara! Gospodin iz Indije izveo je herojski manevar kako bi susjedu s djecom spasio iz požara

HRT je objavio priču s gospodinom koji se penjao ljestvama dok su ih susjedi držali u zraku te spuštao djecu

ZADNJA IZMJENA: srp 15, 2020
Foto: HRT/Regionalni Dnevnik/screenshot

HRT je jučer donio nevjerojatnu priču iz Bjelovara, o spašavanju jedne obitelji. Kako je za njihov Regionalni Dnevnik ispričala Helena Rubil, mama dvoje djece, s petka na subotu probudilo ju je starije dijete jer nije moglo disati.

“Budilo me dijete da mu dam sprej za nos… Da ne može disati, da mu nešto jako smrdi”, ispričala je gospođa. U kuhinji se, naime, zapalila sušilica rublja. Vatra se proširila svuda, nisu mogli izaći.

Rubil je s prozora spavaće sobe na drugom katu vikala prolaznicima da pozovu pomoć. I susjedi su već osjetili dim i zvali vatrogasce. Nažalost, javlja HRT, vatrogascima je trebalo 15 minuta da stignu, a ovoj maloj obitelji trebala je hitna pomoć. Vrlo brzo cijelo susjedstvo se spustilo ispod zgrade, brzinski su smišljali kako ih izvući.

Gospodin iz Indije bio je najlakši

“Svi smo izašli van, svi vrištimo. Gore su vam žena i djeca na prozoru, mi ne možemo do njih”, priča jedna od susjeda, Olga Pavličević, čiji je suprug brzo donio ljestve kako bi ih probali izvući preko prozora. Problem je bio što su ljestve bile prekratke, nisu mogle dosegnuti drugi kat.

“Tako su svi muški koliko ih je tu bilo podigli lojtru u zrak, držali je u zraku, a Indijac koji je bio najlakši popeo se po lojtrama. Prvo je spustio jedno dijete, spustio se s njim, dodao ga, pa otišao po drugo. Gospođa se sama spustila dolje”, priča Pavličević.

‘Samo sam želio spasiti ženu i djecu’

Heroj o kojem priča je Biju Raveendran, gospodin iz Indije koji privremeno živi i radi u Bjelovaru. “Samo sam želio spasiti ženu i djecu, nisam ništa drugo osjećao”, kaže za HRT-ovu kameru skromni Raveendran koji je u cijeloj akciji ozlijedio prst. Naime, prvo je probao razvaliti vrata haustora koja su bila zaključana. No, napominje da je to sitnica: “Ništa strašno, sitna ozljeda.”

A djeca su sada, kaže njihova mama, dobro. “Dobro su. Bili su u bolnici, na kisiku, dobili su infuziju”, priča, pa emotivno dodaje: “Mogu se gospodinu samo zahvaliti. Da njega nije bilo ne znam što bi bilo”, kaže Rubil kojoj sada susjedstvo želi pomoći da obnovi stan za sebe i djecu.

Izgorio stan samohranoj majci

Majka s dvojicom malenih sinova prošlog vikenda ostala je usred noći zarobljena u gorućem stanu, na drugom katu zgrade. Zahvaljujući brzoj reakciji prolaznika i susjeda, sada su svi dobro. No svaka im je pomoć dobrodošla.Više na bit.ly/2OlMZAB

Posted by HRT Vijesti on Tuesday, July 14, 2020

Više s weba
Ostanite uz telegramov program