Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Nismo imali pojma da su tvorovi tako slatke bebe, pa ovaj je senzacija

Organizacija Wild Heart Ranch iz Oklahome ovih dana spašava divlje životinje koje su pogođene poplavama, među njima je i ovaj mali tvor

Beba tvor
FOTO: Screenshot/Facebook

Ovih dana područje američke savezne države Oklahome pogodile su teške poplave koje su uzrokovale ogromnu materijalnu štetu, a život je izgubilo šestero ljudi. Osim toga, ogromne štete pretrpio je i životinjski svijet, a brojnim divljim životinjama uništena su staništa. U ovo proljetno vrijeme mnoge divlje životinje dobivaju mladunčad, a oni mladunci koji su zbog poplava ostali bez roditelja nemaju gotovo nikakve šanse za samostalno preživljavanje.

Jedna od organizacija koja spašava divlje životinje na ovom području je Wild Heart Ranch. Smješteni su u gradu Claremore, a njihovi djelatnici i volonteri spašavaju divlje životinje i brinu se za njih dok ne postanu spremni za samostalan život. Tako je do njih nedavno stigla i jedna beba tvora. Iako to baš i nije životinja koju većina ljudi želi sresti, možda vas ipak razuvjeri ovaj video koji su podijelili djelatnici WHR-a.

Nema straha od smrada

Ova beba za koju se trenutno brinu, ako je suditi po snimci, potpuno je očarala jednu od zaposlenica. Sićušni tvor udobno se smjestio na njezinoj ruci dok se meškolji i mlati po zraku svojim malim šapama, trepćući očima. “Iz nekog razloga mislim da je ovo nešto najslađe što sam ikad vidjela”, čuje se ženski glas na snimci. Treba napomenuti da ovdje nema straha od smrada – maleni tvorovi ne razvijaju taj zloglasni obrambeni mehanizam dok ne navrše tri mjeseca, a i tad se njime služe isključivo kad su napadnuti ili osjećaju da su u opasnosti.

STUPID CUTE!!!💚💚💚

Gepostet von Wild Heart Ranch am Montag, 20. Mai 2019

“Gledate malo siroče tvora, koje nam je doneseno na brigu”, rekla je ravnateljica Annette King za The Dodo, i otkrila da je beba stara tri tjedna. “Brinut ćemo se za nju dok ne bude spremna preživjeti samostalno, a onda ćemo je pustiti u divljinu”, objasnila je, dodajući kako je ovo jedina beba tvora koju trenutno imaju, ali ne isključuju mogućnost da im pristignu novi štićenici jer su jazbine tvorova na tom području uglavnom poplavljene.

Skunk tantrum..

"Leave my friend ALONE!"Someone has a tude

Gepostet von Wild Heart Ranch am Mittwoch, 29. Mai 2019

WHR redovito objavljive snimke i obavještava svoje podupiratelje o novostima, pa znamo da su nedavno, recimo, spasili i čitavu obitelj srna.

Such beauty!💚

Gepostet von Wild Heart Ranch am Mittwoch, 5. Juni 2019