Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Noel Buje otpustio je chefa nakon neobičnog incidenta s gostima

'Chef Tschachler nije dijelio naš odnos prema gostima', kazao je Noelov suvlasnik Ivan Jug

ZADNJA IZMJENA: kol 25, 2019

Mjesec dana nakon posluživanja prve večere, austrijski chef Daniel Tschachler napustio je Noel Buje. Vijest o Tschachlerom naglom odlasku iz istarske verzije popularnog restorana jutros je objavio Kult Plave Kamenice, a Noelov suvlasnik Ivan Jug potvrdio je promjenu kuhara. Prema informacijama Kamenice, Tschachler je otišao nakon nedavnog incidenta s gostima.

“Gost Noela Buje bio je na večeri sa suprugom”, javljaju. “U jednom trenutku odlučili su se prošetati do bazena koji se nalazi ispod restorana. Konobarici su rekli kako žele promatrati zalazak sunca, i zamolili je da u kuhinji pita mogu li pričekati tri minute s idućim jelom. Poslije minutu ili dvije, tvrdi gost, iz kuhinje je izašao chef Tschachler i počeo vikati na njih nezadovoljan što su se udaljili od stola”.

‘Chef nije dijelio naš odnos prema gostima’

Gosti su, kažu, bili iznenađeni i razočarani. Ivan Jug odmah im se ispričao, a chef Tschachler bio je prisiljen napustiti restoran. “Noel poštuje sve svoje goste, živi od svojih gostiju i za svoje goste, i nikada neće tolerirati nepristojno ponašanje prema gostima. Nažalost, chef Daniel Tschachler nije dijelio naš odnos prema gostima, pa zato više ne radi u Noelu Buje”, izjavio je Jug za Kamenicu.

Kuhanje u istarskom Noelu privremeno će preuzeti Noelov chef i suvlasnik Goran Kočiš. Noel Buje otvoren je krajem srpnja, u sklopu hotela San Canzian. Nedavno otvoreni San Canzian, smješten u zaselku Mužolini Donji pored Buja, jedan je od najljepših hotela u Hrvatskoj, s 25 soba, velikim bazenom i jednom zasebnom vilom.

Noel Buje cilja na dvije Michelinove zvjezdice

Prema informacijama Jutarnjeg lista, u hotel je investirano oko 4 milijuna eura, a osim Noela – koji dobiva iznimno pohvalne recenzije i ocjene za kvalitetu hrane – kat iznad restorana San Canzian ima izvrstan koktel bar na čelu s barmenom Karlom Ferenčakom.

Iako mijenjaju glavnog chefa, Ivan Jug kaže da ambicije istarskog Noela ostaju iste. “Naš su cilj dvije Michelinove zvjezdice, i vjerujemo da ćemo se za njih uspjeti izboriti”, kazao je.

Više s weba