Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Nova šansa za Otta, kojeg su skoro uspavali zbog napada na ljude. Potpuno je socijaliziran i traži obitelj

Nakon tri godine rada, Otto je dobar i sretan pas, kažu iz Dumovca

FOTO: Screenshot Azil Dumovec

Pas Otto, koji je prije tri godine napao nekoliko ljudi na zagrebačkom Ksaveru, spreman je otići iz Dumovca i dobiti svoje ljude, objavili su iz azila. Taj je Cane corso, podsjetimo, nakon napada trebao biti uspavan, no veterinarska inspekcija Državnog inspektorata ipak je odlučila dati mu još jednu šansu. Otto je danas položio test socijalizacije pri Hrvatskom kinološkom savezu, a prije nekoliko tjedana položio je i ispit za psa pratitelja.

“Otto je sada novi pas, a upravo je trenerica Marija Ferenček koja je s njim sustavno radila godinama, najzaslužnija za njegov preobražaj”, poručili su iz Dumovca.

“Budući da prvi vlasnici Otta nisu odgajali na odgovarajući način, znali smo da je pred nama mnogo posla. Jedan od najvećih problema bio je taj što Otto nije znao kako reagirati kad bi se nečega preplašio. Ljude bi pritom napadao iz straha, a ne iz agresivnosti. Zato je trebao naučiti kako da se kad osjeti strah, obuzda”, objasnili su u objavi na Facebooku.

Otto je sada spreman otići iz Dumovca Screenshot Dumovec

Nisu očajavali

Iz Dumovca kažu, “bilo je boljih i težih dana”, no ni u jednom trenutku nisu očajavali. Trenerica je Otta upoznavala s mnoštvom svakodnevnih situacija, učila ga kakvo je ponašanje poželjno u suživotu s čovjekom te provjeravala kako će reagirati u izazovnijim situacijama.

“Nakon tri godine takvog rada Otto je dobar i sretan! Sada mu želimo naći dobrog čovjeka koji će ga neizmjerno voljeti, ali i koji će mu znati postavljati granice. Tražimo čovjeka koji ima iskustva u odgoju ili radu s molosoidnim pasminama (psi krupne građe, op.a)”, poručili su iz Dumovca na Facebooku.

Oni koji žele udomiti Otta mogu se javiti zagrebačkom azilu Dumovec, iz kojeg navode da će njegova udomitelja odabirati s velikom pozornošću.

Nakon tri godine rada, Otto je dobar i sretan Screenshot Azil Dumovec