Novak Đoković ima koronu

Pozitivna je i njegova supruga, ali njihova djeca nisu zaražena

ZADNJA IZMJENA: lip 23, 2020
Foto: Getty Images
Što se upravo događa s koronavirusom:

Novak Đoković zaražen je koronavirusom, objavio je Blic.

Đoković je, nakon otkazivanja finala turnira u Zadru zbog činjenice da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom, stigao u Beograd gdje je odmah testiran.

Sada su stigli podaci koji pokazuju da je najbolji srpski tenisač pozitivan na SARS-CoV-2. Blic piše da je pozitivna i njegova supruga, ali njihova djeca nisu zaražena.

Prva Đokovićeva reakcija

Đoković je dao prvu izjavu nakon što je objavljeno da je pozitivan na koronu. “Odmah po dolasku u Beograd (iz Zadra) otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna”, počeo je Nole.

Đoković je rekao da su sve u proteklih mjesec dana radili čistog srca i iskrenih namjera i da je turnir bio humanitarnog karaktera čiji je cilj bio pomoći tenisačima iz regije.

“Željeli smo im omogućiti uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair-playa. Cilj je bio i pomoći dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi”, istaknuo je Đoković.

Žali zbog svih zaraženih

Kazao je da su organizirali turnir u trenutku u kojem je virus oslabio. “Vjerovali smo da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje”.

Izrazio je žaljenje zbog svih koji su se zarazili. “Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji idućih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana”, zaključio je Đoković, piše Blic.

Zaraženo je petogodišnje dijete u Zadru

Inače, negativnima na covid-19 pokazala su se sva 82 testirana uzorka u ponedjeljak navečer nakon pojave zaraze koronavirusom na zadarskom teniskom turniru Adria Tour, a pozitivno je samo 5-godišnje dijete koje je zarazio član obitelji koji je bio na turniru.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije potvrdio je u utorak ujutro kako su tijekom jučerašnjeg dana ukupno testirana 82 uzorka, od kojih je jedan pozitivan, a riječ je o petogodišnjem djetetu koje nema simptome i u samoizolaciji je s roditeljima.

Prema neslužbenim informacijama, dijete nije bilo na turniru, nego se zarazilo na obiteljskom druženju, a s tenisačima se navodno družio jedan od članova njegove obitelji.

U samoizolaciji 81 osoba, s turnira ukupno petero zaraženih

Ukupno je u samoizolaciji 81 osoba, a uključujući slučaj spomenutog djeteta, broj zaraženih u Zadru nakon teniskog turnira sada se popeo na pet.

Novo žarište zaraze koronavirusom u Zadru krenulo je nakon otkrića da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom.

Uz Dimitrova, koji se testirao u Monacu, pozitivnima na koronavirus pokazali su se i hrvatski tenisač Borna Ćorić te treneri srbijanskog tenisača Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova. Sada se pokazalo da je pozitivan i Novak Đoković.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program