Život

Novi detalji: Zaraženi ginekolog iz splitskog KBC-a bio je u BiH, danima je dolazio na posao i nije imao simptome

Zbog njega će na testiranje još 40-ak osoba

09.04.2020.,Split - U dom za starije i nemocne na Vukovarskoj ulici jutros je u pratnji stigao ravnatelj KBC Split Julije Mestrovic. 
Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split dr. Julije Meštrović jutros je potvrdio da je jedan od bolničkih ginekologa zaražen koronavirusom. Kazao je kako se poduzimaju sve potrebne mjere zaštite, ali tada nije želio govoriti o detaljima slučaja. No, Slobodna Dalmacija piše kako se liječnik Klinike za ženske bolesti i porode navodno zarazio u Bosni i Hercegovini gdje je bio na putovanju.

Liječnik je po povratku nastavio raditi. Prema neslužbenim informacijama koje donosi Slobodna, radio je sve dok mu osoba iz susjedne zemlje, s kojom je bio u kontaktu, nije javila da je zaražena. Tada je otišao na testiranje i saznao da je i sam pozitivan. Dok je, pak, čekao nalaz bio je kod kuće, odnosno nije dolazio na posao. Slobodna navodi da nije imao nikakve simptome koji bi ukazivali da je pozitivan na koronavirus.

Još 40-ak ljudi ide na testiranje

Zamjenik ravnatelja KBC-a Split dr. Krešimir Devčić kaže kako će svi oni koji su bili u kontaktu s liječnikom biti testirani, te da će do testiranja biti u samoizolaciji. Riječ je o 40-ak osoba.

“Ukoliko, zbog prodora koronavirusa bude potrebe za popunjavanjem djelatnog kadra, odnosno ako još bude pozitivnih bolničkih djelatnika na COVID – 19, pozivat ćemo na posao djelatnike bolnice koji se sada nalaze na godišnjem odmoru”, kazao je doc. dr. Krešimir Dolić.

Inače, na splitskoj ginekologiji već su dva liječnika u ožujku bila u samoizolaciji. Ni jedan od njih dvojice nije bio pozitivan i istekom samoizolacije vratili su se na posao.

Nastavite čitati