Novi veliki uspjeh hrvatskih liječnika: Na Rebru su curici uspjeli prišiti i spasiti palac

Doktori kažu da se radi o najtežoj operaciji u plastičnoj kirurgiji

ZADNJA IZMJENA: svi 12, 2020
Foto: HRT/Screenshot

Plastični kirurzi iz KBC-a Zagreb spasili su 13-godišnjoj djevojčici palac kojeg je odsjekla sjekirom. Iako je čeka dugotrajna rehabilitacija, liječnici vjeruju da će se funkcija prsta gotovo u potpunosti vratiti, javlja HRT.

Roditeljima je u KBC-u Rijeka rečeno da joj ne mogu spasiti palac pa su roditelji krenuli za Zagreb. Na Rebru su djevojčici, nakon šestosatne operacije, uspjeli spasiti prst.

‘Najteža operacija u plastičnoj kirurgiji’

Liječnici su bili podijeljeni u dva tima. “Jedan tim pripremao je taj amputirani dio, da se pripreme krvne žile, živci i sve ostalo što je potrebno za funkcioniranje prsta, a drugi tim je pripremao pripoj, odnosno mjesto na tijelu na koje se spaja”, pojasnio je Nino Fuchs, spec. plastične kirurgije Klinike za kirurgiju Zagreb.

Objasnio je kako se radi o najtežoj operaciji u plastičnoj kirurgiji. “Govorimo o strukturama koje su, sve osim kosti i tetive, manje od 2 milimetra, kod djeteta ove dobi su manje i od milimetra”, objasnio je Mladen Duduković, spec. plastične kirurgije Klinike za kirurgiju Zagreb.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program